Ніж у спину: Туреччина озброїла повстанців в Ідлібі проти військ Асада і Кремля

​Туреччина збільшила поставки зброї сирійським повстанцям, щоб допомогти їм стримати очікуваний наступ Дамаска і його російських і іранських союзників на північному заході країни поблизу турецького кордону.

Високопоставлені представники сирійської опозиції повідомили, що Туреччина збільшила поставки військової допомоги повстанцям в провінції Ідліб і сусідніх районах після того, як Москва, Анкара і Тегеран на саміті минулого тижня не змогли узгодити домовленість, яка б запобігла наступ урядових сил в регіоні, передають Патріоти України.

Туреччина, яка вже прийняла 3,5 мільйона сирійських біженців, застерігає Дамаск від подібної атаки, побоюючись, що вона спровокує посилення втечі сирійців через кордон. Турецький лідер Тайіп Ердоган попередив, що наступ загрожує гуманітарною катастрофою і ризиками для безпеки Туреччини.
"Вони пообіцяли абсолютну військову підтримку з боку Туреччини для тривалої, затяжної битви", - сказав високопоставлений представник опозиційного угруповання "Сирійська вільна армія" (ССА), який побажав залишитися неназваним, оскільки не уповноважений давати публічні коментарі.
Серед поставленої Туреччиною в останні дні зброї - боєприпаси і ракети для систем "Град". "Турки хочуть забезпечити їх достатньою кількістю боєприпасів, щоб вони ще довго могли триматися", - сказав ще один представник повстанців.
Турецькі чиновники не коментують інформацію.
Ердоган на тристоронній зустрічі в Тегерані закликав до перемир'я в Сирії, проте президент РФ Володимир Путін назвав його безглуздим, оскільки бойовики-ісламісти до нього не приєднаються. Іранський лідер Хасан Рухані сказав, що Дамаск повинен повернути контроль над всією територією Сирії.
Джерело: Reuters
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...