Нова церква України: Таємниця імені, або Чому Сергій Думенко став Епіфанієм (фото)

21 грудня виповнюється 11 років з дня постриження Сергія Думенка в ченці.

Як відомо, у обраного 15 грудня предстоятелем Православної церкви України Епіфанія в миру ім'я Сергій. А пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній майбутній глава нової української церкви був рівно 11 років тому - 21 грудня 2007 року - архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм (Рудюком) у Михайлівському Золотоверхому соборі з благословення патріарха Філарета, передають Патріоти України.

Чому ж саме Епіфаній? Хто вплинув на вибір Сергія Думенка?

Згідно біографії блаженнішого митрополита Київського і всієї України, він пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній на честь святителя Епіфанія Кіпрського, який був єпископом Саламіна .

Чим відомий Епіфаній Кіпрський

Епіфаній Кіпрський вважається одним з ранніх Отців Церкви. У IV столітті він прославився значними викриттями єресей. Він причислений до лику святих у Православній і Католицькій церквах.

Відомо також, що Епіфаній Кіпрський був учнем знаменитого Авви Іларіона. А ще він відрізнявся благочестям і благодійністю.

За церковним переказом, Епіфаній Кіпрський одного разу навіть воскресив померлого сина язичника.

Крім усього іншого, Епіфаній Кіпрський був письменником. Його твори по сьогоднішній день є важливим джерелом дослідження релігійної думки IV століття та неортодоксальних поглядів письменників, твори яких були знищені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...