Нові правила субсидій: Що зміниться для українців

Кабінет міністрів України планує істотно посилити правила для призначення субсидії на "комуналку".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відповідний проект рішення уряду, передають Патріоти України.

Відзначається, що його мають намір розглянути на засіданні 18 серпня. Зокрема, документ передбачає призначення субсидії на основі середньомісячного сукупного доходу домогосподарства не за рік, а за півроку. Так, при призначенні субсидії в травні повинні враховуватися доходи за третій-четвертий квартали минулого року, а при призначенні субсидії в жовтні - перший-другий квартали поточного року.

Крім того, Кабмін хоче встановити, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації і за місцем фактичного проживання громадянина. Також уряд має намір визначити, що субсидія щодо приміщень, де прописані недієздатні особи, над якими встановлено опікунство, призначається за заявою опікуна.

Ще одне нововведення - це відмова в призначенні субсидії на наступний період у разі наявності двомісячної заборгованості за "комуналку" в сумі понад 20 неоподатковуваних податком доходів громадян - 340 грн (раніше не призначалась просто при наявності двомісячної заборгованості).

У разі смерті особи, якій була призначена субсидія, сума компенсації невикористаної частини субсидії виплачується одному з членів домогосподарства, з урахуванням яких ця субсидія призначалася.

Крім усього, Кабмін має намір встановити необхідність громадян, які отримують субсидію, протягом місяця проінформувати орган соціального захисту населення про закінчення терміну реєстрації місця перебування.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...