Нові ціни: За що в липні українці будуть платити більше

В Україні уже в наступному місяці скасують державне регулювання цін, а також підвищать тарифи на утримання будинку та прибудинкової території, крім того в Києві подорожчає проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

Зокрема, уряд прийняв рішення скасувати державне регулювання цін на соціально важливі продукти харчування, зокрема на борошно, хліб, варену ковбасу, крупу, яйця, молоко та інші.

Під час дії програми регулювання продавці не мали права ставити надбавки на ці продукти вище 15%. Після скасування держрегулювання вартість продуктів буде залежати від ситуації на ринку.

Крім того, уже з 1 липня в столиці значно зростуть тарифи на утримання будинку та прибудинкової території. Раніше за квадратний метр доводилося платити 3 грн, а після перегляду тарифів один метр подорожчає до 6,43 грн.

Зокрема, якщо за уттримання квартири в 70 квадратних метрів потрібно було в середньому заплатити 210 грн, то після подорожчання сума в платіжці збільшиться до 471 грн.

Також у Києві вже в середині наступного місяця зросте вартість проїзду в метрополітені. На сьогоднішній день одна поїздка коштує 4 грн, а вже з 15 липня ціну піднімуть до 5 грн.

При цьому в КМДА зазначають, що економічно обгрунтований тариф ще вищий - у метро 6,64 грн, а в наземному транспорті - 6,91 грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...