Нові вогнемети українського виробництва незабаром надійдуть до ЗСУ

В кінці 2017 року згідно держзамовлення Державний науководослідний інститут хімічних продуктів має виготовити партію реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 для ЗСУ.

РПВ-16 (реактивний піхотний вогнемет) — динамореактивний вогнемет одноразового використання українського виробництва. Дана зброя відноситься до перспективних і найближчим часом опинитися на озброєнні українських військових, передають Патріоти України.

Вперше представлений під час демонстрації нових розробок концерну Укроборонпром на полігоні в Чернігівській області в кінці липня 2017 року. Розроблений Державним науководослідним інститутом хімічних продуктів з міста Шостка.

РПВ-16 – реактивний піхотний гранатомет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Це – переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Він призначений для ураження укритих вогневих точок противника, виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, знищення живої сили противника.

Гранатомет являє собою пусковий контейнер з встановленим боєприпасом, який оснащено пороховим рушієм, який відділяється під час польоту й самою бойовою частиною. Бойова частина вже складається з капсули, яка заповнена вогнесумішшю, детонатора й блоку таблеток підпалювально-розривного заряду. Під час влучання в ціль відбувається підрив термобаричного боєприпаса з його паливоповітряною сумішшю, що призводить до об’ємної детонації й руйнування укріпленої точки або бункера. Аерозольна хмара й ударна хвиля потрапляє навіть в найдрібніші щілини. Дальність дії ручного реактивного вогнемета РПВ-16 складає близько 1 км, при цьому прицільна дальність не перевищує 300 метрів.

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску.

У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...