Новітні колонізатори імперії: КримЅОЅ підрахував, скільки вірнопідданих Путіна "понаїхало" до анексованого півострову з 2014 року

Упродовж 2014-2017 року на території окупованого Криму зареєструвалось понад 100 тисяч росіян.

Про це йдеться у дослідженні "Порушення міжнародного гуманітарного права та права кримських татар на самовизначення в окупованому Криму" від громадської організації КримSOS, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"РФ активно заохочує переселення свого населення на територію Криму. Так, за офіційними даними РФ, упродовж 2014-2017 року на півострові зареєструвалися 102 898 росіян. Автори звіту вважають цю цифру заниженою, з огляду на розуміння владою РФ, що вона скоює воєнний злочин. За іншими даними лише за перші три роки від початку окупації на територію Криму переїхало понад 200 000 осіб", - йдеться у дослідженні.

Як зазначають автори звіту, така "тенденція" до переїзду пов'язана із запровадженням економічних пільг, наданням недорогого житла та інших вигідних умов для проживання російським громадянам.

"Водночас збільшується кількість військовослужбовців та чиновників, які прибувають з території Росії, російські бізнес-структури активно входять на кримський ринок через низку інвестиційних проектів", - наголосили автори дослідження.

Зазначається, що з моменту окупації РФ активно проводить політику переміщення населення, спрямовану на витіснення нелояльних осіб з території півострова через депортації, заборони на в'їзд і створення умов, "неможливих для проживання" на території Криму.

"Станом на вересень 2018 року, згідно з офіційними даними російських статистичних служб, з Криму виїхало 35 068 осіб. За неофіційними даними ця цифра варіюється між 50 та 100 тисячами", - відмітили автори дослідження.

Загалом дослідження охоплює теми свободи слова та інформації, свободи зібрань та асоціацій, релігійних свобод, розповсюджених порушень міжнародного гуманітарного права та права на самовизначення кримськотатарського народу.

Дослідження проводилось за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...