Новорічні подарунки: Лікар розповіла, чим цукор такий небезпечний для дітей

День Святого Миколая - це перший дзвіночок початку зимових свят та подарунків.

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги Світлана Фус, передають Патріоти України.

"Які смачні подарунки покласти дітям під подушку, під ялинку або принести в гості? Як зробити так, щоб вони дарували не тільки радість але і користь? На жаль, в новорічних наборах солодощів в барвистій і красивій упаковці ховається багато цукру і шкідливих жирів.

Я не проти невеликої кількості цукру в раціоні дітей. Але наші діти та онуки їдять його реально занадто багато! Приблизно в 2-3 рази більше, ніж їли ми, коли були дітьми! Цукор, що міститься у всіх видах цукерок, льодяників та інших кондитерських виробах, це порожні калорії, а його надлишок в раціоні дитини може привести до карієсу, зниження імунітету, порушення апетиту, надмірної ваги.

Якщо ви все ж даруєте солодощі, то давайте покладемо в барвисті новорічні коробки ласощі, які не будуть дуже шкідливими. Замість звичайних цукерок, зефіру і тістечок, ті ж самі вироби, але зі стевією, мармелад на пектині, свіжі або сушені фрукти, домашню випічку чи печиво з натуральними жирами, невелику кількість горішків в чорному шоколаді, які легко зробити вдома.

Треба пам’ятати і про продукти, які найчастіше викликають алергію у дітей: консерванти і барвники, які знаходяться в цукерках, какао, арахіс, кокос, соя, цитрусові, тощо.

Варто уважно поставитися не тільки до якості солодких подарунків, а й до їх кількості. Може одна цукерка або пара мандаринок лиха не накоять, але де ви бачили, щоб діти зупинялись на одній цукерці, якщо їх у домі на свята стає занадто багато? Тому варто дарити дитині солодощів не більше, чим можна їй з’їсти за один раз.

І до речі, солодощі не єдиний спосіб виражати свою любов. Час проведений разом – буде кращим подарунком дітям! Знайдіть корисну і цікаву альтернативу солодким сувенірам. Подумайте про подарунки, які не пов’язані з їжею. Змінюйте звичку - даруйте не тільки солодощі на свята.

Зимовий сезон радувати себе і рідних новорічними подарунками відкривається."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...