"Нову партію засекреченого військового обладнання і озброєння передали Україні США", - ЗМІ

Американське видання The Drive повідомило про загадковий візит українського військового транспортника Іл-76 на базу Національної гвардії США імені Ролана Р. Райта в Солт-Лейк-Сіті.

За інформацією онлайн-трекера flightradar24 літак українських ВПС прибув в Солт-Лейк-Сіті 3 січня о 12:00 за місцевим часом, передають Патріоти України.
Крім того, Джозеф Тревітік з веб-сайту The War Zone зауважив, що український військовий літак відображався як "лайнер 737" з реєстрацією UR-IVK, яка належить українській авіакомпанії ДніпроАвіа. Але варто зазначити, що ДніпроАвіа взагалі не виконує ніяких рейсів в Сполучені Штати.
В цей же день користувач Anthony Carpenti (@AviationPhotoAC) виклав в Твіттер фотографію українського військового Іл-76 на американській військовій базі:

Навіщо прилетів український військовий транспортник в США не відомо. Але ходять чутки, що літак доставив американській армії мобільну станцію радіолокації 36Д6М1-1 виробництва НВО "Іскра" в рамках військового контракту з ВПС США. Її планують випробувати на військовій техніці США, особливо на винищувачах-бомбардувальниках п'ятого покоління F-35, щоб виявити потенційно вразливі місця, а також подивитися, наскільки вони насправді загрожують американським силам при роботі в реальних умовах.

У 2018 році Україна вже відправляла одну РЛС 36Д6М1-1 в США, що викликало істерику в російських військових колах. Росія всіляко намагалася перешкоджати виконанню цього контракту, тому що схожі станції стоять на озброєнні армії РФ, і США таким чином отримують доступ до військових технологій і дізнаються як з ними боротися.

З яким вантажем Іл-76 повернеться з США в Україну, - також поки залишається таємницею. Але порожнім він точно не полетить.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...