"Новий Чорнобиль" ІІ: хто відповість за екологічну катастрофу на Донбасі?

Стан хімічних заводів на територіях ОРДЛО зараз залишає бажати кращого.

Фото: ВікіпедіяУ попередній статті військового журналіста Максима Петровського було розкрито безліч питань стосовно ситуації, що склалася з хімічною промисловістю Донбасу, повідомляють Патріоти України.

У тому ж ключі найближчим часом, природно, очікується безліч повідомлень з боку ЗМІ ОРДЛО з приводу звинувачень України в екологічній катастрофі на Донбасі.

До речі, швидше за все, зараз підрозділи так званих МГБ псевдо-республік почнуть активно збирати інформацію про стан українських підприємств поблизу територій, підконтрольних бойовикам. Якщо міркувати логічно, то ймовірно, що будуть шукати дані саме про негативні моменти на цих заводах і про можливі порушення роботи там, включаючи стан обладнання. Все це буде використовуватися засобами масової інформації щоб представити черговий раз українську владу в поганому світлі. Чи не буде подивом і те, що накази на таку діяльність вже давно були дані всім, кому не лінь. Хоча хто знає ...

Нагадаємо, що причина криється в тому, що стан хімічних заводів на територіях ОРДЛО зараз залишає бажати кращого. Це і недостатня кількість кваліфікованих працівників, і численні порушення техніки безпеки, і застаріле обладнання, яке вже давно потребує ремонту. В цілому зараз все це знаходиться на межі можливої екологічної катастрофи. Незрозуміло правда, чому керівники так званих республік замість того щоб вирішувати проблему і запобігти можливим катастрофічним наслідкам, намагаються шукати якісь способи обману і можливості щоб звинуватити українську сторону в усьому. При цьому ніхто навіть не замислюється про «простих» людей. А подібні дії «молодої» влади ведуть вже до проблем, які торкнуться не тільки територій ОРДЛО, а й сусідніх земель в тому числі. А це все людські життя. Але судячи з усього псевдо-керівники готові влаштувати другий Чорнобиль аби знайти новий спосіб звинуватити Україну і відвести очі від того, що відбувається всередині псевдо-республік. В першу чергу вони намагаються відвернути увагу людей від того, що вони творять з робочими місцями, з приватними підприємцями і т.д. Ну і головне - це приховати те, що відбувається зараз з промисловістю на територіях, підконтрольних силовикам так званих республік. А вона вже виразно рухається до повного занепаду. Але ніхто не намагається це зупинити. Всі шукають тільки способи скинути зі своїх плечей всю відповідальність за те, що вже дійсно неминуче. А ну ще можна відкрити музей на місці колишнього підприємства і спробувати таким способом «збивати» гроші з населення.
Та й з наслідками, пов'язаними з екологією, навряд чи хтось буде серйозно розбиратися. Якщо це все ж станеться, то відразу ж звинуватять «укробандеровцев», а потім невідомо скільки часу будуть вимагати у них відновлення завданих збитків замість того щоб нарешті щось зробити самим. Краще б не намагалися все скинути на сусіда, а самі починали розвивати той потенціал, які є на територіях Донбасу. І це в повній мірі стосується і хімічної промисловості. На даний момент бойовики ОРДЛО практично знищили весь можливий потенціал, який був у них і крім цього привели регіон в небезпечний стан. А хто ж буде відповідати за все це в кінцевому підсумку?
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...