Новий підробний юдей "записався" і в знавці православних канонів: Екс-міністр-утікач часів Януковича з Ізраїлю метає "грім і блискавку" на автокефалію України

Топ-казнокрад, котрий разом з паспортом прикупив собі єврейське походження, перейнявся питаннями духовності та моралі. При цьому ігнорує право, авторитет та рішення Матері-церкви - Вселенської патріархії, вбачаючи у всьому "криваву руку Хунти".

Едуард Ставицький

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький зробив заяву проти надання Україні Томосу – указу предстоятеля помісної православної церкви Вселенського патріарха Варфоломія про незалежність української церкви, - передають Патріоти України з посиланням на Корупція.інфо.

Про своє негативне ставлення до ситуації, що склалася навколо православ’я в Україні, Едуард Ставицький розповів журналістам. «Ці люди в Києві відмовляються розуміти, що церковні канони не підлягають політичній ревізії. Навіть в радянські часи, коли з церков робили ангари, не було дозволено втручатися у внутрішні справи православної громади», – заявив Едуард Ставицький.

Екс-міністр зазначив, що для нього не стала сюрпризом така поведінка української влади, яку він неодноразово критикував. «Я з великою повагою ставлюся до України і українського народу. Те, що я спостерігаю, мені боляче на серці. Я не абстрагувався від ситуації, стежу за нею. І у мене достатньо думок з цього приводу», – пояснює він.

Ставицький вважає, що незважаючи на дії київської влади, спрямовані проти єдності української православної церкви, в майбутньому все стане на свої місця. «Буде краще, якщо православні віруючі спокійно сприймуть ситуацію, продовжать відвідувати свою церкву, не беручи до уваги Томос. Рано чи пізно все владнається і справедливість переможе», – підсумував Едуард Ставицький.

Едуарда Ставицького вважали одним з найбільш побожних міністрів часів президентства Віктора Януковича. Він підтримував тісні стосунки з намісником Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом, якого вважав своїм духовним наставником. Більш того, в 2013 році відбулось унікальна для української політики богослужіння – вперше ціле міністерство прийшло молитися за працівників галузі і не тільки. Це було міністерство енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького на чолі з ним самим. Митрополит Павло звершив подячний молебень про шахтарів та всіх тих, хто щодня забезпечує теплом і електроенергією громадян України.

Після переїзду в Ізраїль колишньому міністру вдалося зберегти тісний зв’язок з Російською православною церквою, про що свідчить одна з фотографій нижче – Едуард Ставицький разом з дружиною спілкуються з єпископом Єрусалимської православної церкви патріархом Феофілієм ІІ.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...