Новим послом США в Росії може стати хімічний магнат із бізнесом в Україні, - ЗМІ

Джон Хантсманн володіє активами в країнах СНД, зокрема, і в Україні.
Джон Хантсманн

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерело в Білому домі, передають Патріоти України.

За словами джерела зараз його кандидатура проходить затвердження в американському Сенаті, і якщо все підтвердиться - він відправиться в Москву.

Раніше Хантсманн був губернатором штату Юта, був послом США у Китаї із 2009 по 2011 роки.

Крім того він працював в адміністраціях п'яти президентів США і сам був кандидатом у президенти від Республіканської партії в 2012 році.

Афілійовані з ним компанії були засновниками кількох великих активів в Україні.

Наприклад, Huntsman International Corporation, зареєстроване в штаті Юта, на початку 2000-х років було співвласником українсько-американського СП ТОВ "Хантсман-Стирол".

Бізнес-партнером американської компанії у цьому підприємстві був горлівський концерн "Стирол", яким на той момент володів громадянин США українського походження Алекс Ровт.

У 2010 році концерн "Стирол", чиї виробничі потужності розташовані на окупованій території Донбасу, був викуплений групою Ostchem Дмитра Фірташа.

Нині основний бізнес Джона Хантсмана в Україні представлений київським ТОВ "Хантсман-НМГ" - компанія, через яку Huntsman International Corporation займається реалізацією хімічної продукції і матеріалів російського ЗАТ "Хантсман-НМГ" (м Обнінськ).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...