Новини АТО: Коли ЗСУ вдарять по "Крокодилу" та Старомихайлівці (мапа)

Терористи регулярно обстрілюють Мар'їнку та Красногорівку від чого страждають не тільки наші воїни, але і мирні жителі.

Не дивлячись на відносне затухання ситуації на Донбасі після загострення під Красногорівкою з 19-го на 20-те липня, коли ворог атакував наші позиції з танками, внаслідок чого ЗСУ втратили загиблими трьох бійців і ще 1 потрапив у полон, бойовики продовжують стріляти, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Війна.

Штаб АТО, котрий фіксує обстріли на рівні 15-20 на день, 29-го липня повідомив про вогонь по наших позиціях з мінометів 120-мм калібру, внаслідок чого загинув один боєць. А раніше, 25-го липня, бойовики вкотре використали танк.

Протягом останніх днів ворог також бив і по Мар'їнці зі стрілецької зброї та гранатометів - поранили одного бійця ЗСУ.

В той же час терористи продовжують розповідати про свій переможний наступ, зокрема у зведеннях заступника командувача ЗС "ДНР" Едуарда Басуріна лунало про просування армії "ДНР" на 5 кілометрів під Красногорівкою, що вже є абсурдом, оскільки між нашими та ворожими позиціями там відстань менша - близько 2 кілометрів. Окрім цього ворог викинув у медіапростір запис із безпілотника, який демонструє обстріли Олександрівки і влучання в житловий будинок.

Відео з дрону розмістив на YouTube депутат Народної Ради "ДНР" Владислав Бриг. Пропагандисти ворога стверджують, що цей запис належить ЗСУ, котрі стріляли з Мар'їнки.

Втім, одразу видно, що запис цей далеко не свіжий. Ось так виглядає територія, про яку йдеться.

На знімку видно, що більшість будинків давно побиті, а у дворах та поруч з будинками знаходяться позиції терористів. На відео ж більшість з будинків ще цілі - йому вже кілька років.

Згідно із інформацією, яку нам вдалося отримати від військових, ці ворожі позиції вже давно відомі. З них ведеться регулярний обстріл Мар'їнки з мінометів. І мирних жителів у будинках, котрі перетворилися на руїни, немає вже дуже давно, ще з 2015-го року.

Видно, що всі подвір'я усіяні ворожими окопами.

Окрім цього, ледь не бойовою фортецею став терикон, з якого повністю прострілюється дорога між Красногорівкою та Мар'їнкою. З нього відкривається чудовий вид на всі переміщення військових, волонтерів та людей. Військові, у середовищі яких цей терикон називають "Крокодил", розповідають, що на ньому надійно облаштовані ворожі позиції із зеніткою, СПГ, звідти регулярно стріляють снайпери. І будь-яке просування ворога надійно прикривається з нього. Але навіть якщо бити по ньому зі 122-мм артилерії, вибити ворога дуже швидко не вийде через те, що він там надійно окопався.

Якщо говорити про Старомихайлівку, то наразі вдалося дізнатися лише про одну з позицій терористів, з яких регулярно відкривають вогонь.

Це околиця Старомихайлівки, перерита окопами поблизу приватних будинків. Саме звідти прикривався вогнем наступ 19-го - 20-го липня на наш ВОП.

Не дивлячись на інформаційну політику згідно із якої через дотримання "Мінська" офіційні мовники не говорять про дії нашої армії, обмежуючись лише фразами "гідна відповідь", а останнім часом подаючи кількість випадків відкриття вогню у відповідь, можемо зазначити, що ЗСУ стріляють. Звичайно, роблять це виключно у відповідь, проте досить прицільно відпрацьовують по ворожих позиціях, включно із показаними у цій статті. Втім, для серйозної шкоди ці позиції варто накрити з великокаліберної артилерії, на що наразі немає наказу через те саме "хлібне перемир'я" і "Мінськ". Тому з цих позицій продовжиться вогонь, котрий вбиватиме наших хлопців.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...