Новини АТО: Російсько-терористичні війська продовжують порушувати Мінські домовленості (мапа)

У зоні проведення АТО протягом вихідних було дуже гаряче, ситуація постійно нагніталась, і троє українських військових зазнали поранень.

Варто відзначити, що російсько-окупаційні війська чинили вогневі провокації фактично вздовж усієї лінії розмежування, - пише Depo.Війна, передають Патріоти України.

Традиційно гаряче було на Світлодарській дузі і у Приазов'ї, а в районі Пісків противник застосував танк. Також майже всюди наші військові асиметрично і жорстко відповідали противнику на його обстріли своїм вогнем, що подекуди призводило до повноцінних бойових зіткнень.

Отож, з півночі на південь, ситуація в зоні АТО виглядала наступним чином:

Луганщина

Тут у п'ятницю, 10 листопада, було неспокійно в районі Кримського і Попасної. Крім цього, рашисти обстріляли з мінометів опорні пункти Збройних сил України біля Катеринівки та станції Донець, а з піхотного озброєння били неподалік Станиці Луганської.

В суботу в районі Новоолександрівки, Лозового та Катеринівки зафіксовано обстріли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. З озброєння БМП противник вів обстріл по силах АТО в районі Попасної.

В неділю ще на світанку бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли позиції українських захисників поблизу Кримського, а по обіді – там же випустили 4 міни калібру 82-мм.

Світлодарська дуга / Горлівка

У п'ятницю двічі під вогонь ворожих кулеметів потрапили укріплення сил АТО на околицях Зайцевого і Троїцького, а піхотного озброєння – неподалік Луганського.

В суботу бойовики вели вогонь в районі Травневого, Зайцевого, Луганського, Майорська та Новолуганського з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. В результаті боїв в районі Зайцевого один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

В неділю міномети калібру 82-мм були застосовані терористами неподалік Зайцевого та Луганського, що на Світлодарській дузі.

Авдіївка

У п'ятницю бойовики двічі били з 82-мм мінометів та гранатометів по оборонцях Авдіївки, а під час обстрілів наших опорних пунктів поблизу шахти "Бутівка" один захисник України дістав поранення.

В неділю бойовики обстріляли позиції ЗСУ з піхотного озброєння поблизу Авдіївки.

Донецьк

У п'ятницю в районі Пісків терористи застосовували міномети калібру 120-мм і 82-мм, випустивши понад 70 мін. Окрім того, супротивник вів вогонь із озброєння БМП, зенітної установки і зробив 12 пострілів із танка.

В суботу ворог стріляв зі 120-мм та 82-мм мінометів поблизу Пісків, а з 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2, станкових та ручних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї – поблизу Новоселівки Другої та Красногорівки.

В неділю факти застосування бойовиками піхотного озброєння були зафіксовано поблизу Пісків, Новоселівки Другої та Мар'їнки.

Приазов'я

В п'ятницю бойовики порушили перемир'я в районі Широкіного, Старогнатівки і Докучаєвська. У другій половині дня противник застосовував 120-мм міномети біля Павлополя і Водяного, де під час обстрілів один боєць ЗСУ зазнав поранення.

В суботу відбулося 6 прицільних ворожих обстрілів, у тому числі з 120-мм та 82-мм мінометів в районі населених пунктів Широкине та Водяне. Зафіксовано також обстріл з 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2, станкових та ручних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї поблизу Старогнатівки.

В неділю російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, застосували міномети калібру 120-мм, стрілецьку зброю, гранатомети та озброєння БМП поблизу Водяного. Також зі 120-мм та 82-мм мінометів були обстріляні сили АТО у районі Гнутового, а зі стрілецької зброї і гранатометів – оборонці Миколаївки, Березового, Новотроїцького, Старогнатівки і Павлополя.

Що стосується втрат, то за вихідні внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції жодного воїна ЗСУ не загинуло, але троє зазнали поранень.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...