Новини АТО: Військові повідомили про чергові жертви

Один український військовий загинув, ще сім бійців сил АТО отримали поранення в результаті боїв на Донбасі 13 червня.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, пишуть Патріоти України.

За інформацією військових, ситуація в районі проведення АТО залишається складною.

"Особливо активно бойовики застосовують зброю проти українських захисників за темний час доби. Вчора зафіксовано 52 факти порушення загарбниками режиму припинення вогню, з них 5 разів противник застосовував заборонені мінськими угодами артилерійські системи. Крім того, протягом минулої доби ворожі артилерійські снаряди тричі потрапляли в житлові квартали прифронтових населених пунктів", - повідомили в штабі.

На приморському напрямку відбулося найбільше збройних провокацій із боку бойовиків - 22.

"Вранці противник із мінометів калібру 120 мм обстріляв зміцнення ЗС України в районі Чермалика, а з 82-мм мінометів бив поблизу Водяного. Також по наших позиціях у районі Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березової і Павлополя загарбники відкривали вогонь із гранатометів і стрілецької зброї. Були зафіксовані випадки застосування противником зенітних установок, БМП і снайперів", - йдеться у повідомленні.

На донецькому напрямку противник бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки і Невельського.

"Із настанням сутінків російсько-терористичні бандформування значно активізувалися, особливо в передмісті Авдіївки і на Світлодарській дузі. До кінця дня кремлівські найманці зробили декілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗС України в районі Авдіївки, Кам'янки та Луганського з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів", - повідомили військові.

В Авдіївці осколками міни була поранена 48-річна жінка.

На луганському напрямку терористи стріляли в районі Новотошківського з мінометів калібру 120 і 82 мм. Пізніше проросійські озброєні сили відкривали вогонь із 82-мм мінометів поблизу Кримського, Новоалександрівки і Щастя.

"Обстріли зафіксовані поблизу Дінця, Станиці Луганської, Троїцького і Лобачова, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах сил АТО з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї", - повідомили в штабі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...