Новини АТО: ЗСУ зазнали втрат під Авдіївкою

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще четверо були поранені.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

"Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО продовжила загострюватися. А російсько-окупаційні угруповання від застосування гранатометів і стрілецької зброї все частіше переходять до важкого озброєння. Незаконні збройні формування 35 разів порушили перемир'я. Один український захисник загинув, четверо отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Військові зазначили, що найбільш гаряче цієї ночі було в районі Авдіївської промзони.

"Там із 18:00 бандити п'ять разів обстрілювали наших захисників із мінометів і різних видів гранатометів. У відповідь українські підрозділи накривали ворога щільним вогнем, який суттєво переважав. На жаль, у результаті цих протистоянь один наш боєць загинув, ще один отримав поранення", - зазначили в штабі спецоперації.

На донецькому напрямку бойовики, порушивши режим тиші під час роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, відкрили вогонь по домівках мирних жителів у селищі Зайцеве.

"Майже відразу виникла пожежа. Українських військових, які прибули допомогти місцевим загасити вогонь, злочинці також обстріляли. Зате наші бійці, розуміючи, що ворог цілеспрямовано провокує протистояння, у відповідь вогонь не відкривали, адже на окупованій частині селища проживають цивільні і працюють представники гуманітарної організації", - додали в повідомленні.

На приморському напрямку з 18:00 і майже до півночі терористи обстрілювали з мінометів, гранатометів і озброєння БМП опорні пункти сил АТО неподалік Старогнатівки.

"Крім того, під час цього протистояння противник застосовував танк і випустив не менше 16 артилерійських снарядів калібру 152 міліметра. У результаті цих обстрілів один наш військовий був поранений", - інформували прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку наприкінці доби під гранатометні обстріли бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО в Новоолександрівці і Новозванівці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...