НП на Одещині: Українська "Венеція" йде під воду (фото, відео)

У неділю, 1 квітня, в зв'язку з повінню очікується підтоплення половини міста Вилкове Одеської області, відомому також як українська Венеція.

Як інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій, на українській ділянці Дунаю у зв'язку з весняною повінню і посиленням вітру в створі гідропосту Вилкове очікується подальше підвищення рівнів води з досягненням небезпечної позначки 185 см над нулем поста, при якій підтоплюється 50% міста Вилкове, передають Патріоти України.

За словами глави Кілійської райради Павла Бойченка, станом на 9:30 у місті рівень води досяг 181 см. "Вітер з моря близько 20 метрів в секунду, висока хвиля. Підтоплено близько 30% вулиць міста. У будинках води поки немає. Будуть солитися тимчасові кладки", - написав він у Facebook.

При цьому Бойченко зазначив, що проблем з продуктами харчування не буде, а на випадок необхідності були підготовлені місця для розміщення людей.

Станом на 15:30, як повідомив Бойченко, рівень води у Вилковому почав знижуватися, а вітер стих.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...