НП на Одещині: Українська "Венеція" йде під воду (фото, відео)

У неділю, 1 квітня, в зв'язку з повінню очікується підтоплення половини міста Вилкове Одеської області, відомому також як українська Венеція.

Як інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій, на українській ділянці Дунаю у зв'язку з весняною повінню і посиленням вітру в створі гідропосту Вилкове очікується подальше підвищення рівнів води з досягненням небезпечної позначки 185 см над нулем поста, при якій підтоплюється 50% міста Вилкове, передають Патріоти України.

За словами глави Кілійської райради Павла Бойченка, станом на 9:30 у місті рівень води досяг 181 см. "Вітер з моря близько 20 метрів в секунду, висока хвиля. Підтоплено близько 30% вулиць міста. У будинках води поки немає. Будуть солитися тимчасові кладки", - написав він у Facebook.

При цьому Бойченко зазначив, що проблем з продуктами харчування не буде, а на випадок необхідності були підготовлені місця для розміщення людей.

Станом на 15:30, як повідомив Бойченко, рівень води у Вилковому почав знижуватися, а вітер стих.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...