НП на Житомирщині: Області загрожує екологічна катастрофа

У Житомирській області за фактом забруднення річки Хомора цьому тижні відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Житомирської облдержадміністрації.

Представники Госпродпотребслужби відібрали проби води в Хоморі. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що якість річкової води не відповідає гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними показниками, за інтенсивністю запаху, змісту плаваючих домішок, показниками жорсткості і окислюваність, тощо.

Крім цього, за даними ОДА, в Полонському відділенні поліції ГУ Нацполіціі в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження, в рамках якої призначено експертизу. Поки єдиним можливим джерелом забруднення може бути Понінківська картонно-паперова фабрика, втім, остаточно це буде відомо після отримання висновку експерта », – відзначають в Житомирській облдержадміністрації.

Там також повідомляють, що, за інформацією Барановського відділення поліції, «в рамках досудового розслідування на допит було викликано керівництво зазначеної картонно-паперової фабрики, але ті не з’явилися». Крім цього, Барановська райдержадміністрація повідомляє, що зараз воду з Хомори не можна використовувати для будь-яких потреб, заборонено поїти нею тварин і вживати в їжу рибу з річки.

Раніше повідомлялося про те, що в Житомирській області в травні цього року було виявлено масову загибель риби в результаті забруднення річки Хомора на території Баранівського району.

За результатами попередніх аналізів фахівці встановили, що Хомора періодично забруднюється стоками з боку Хмельницької області. Ситуація набула широкого розголосу як в Баранівському районі, так і на Житомирщині в цілому.

Збиток, нанесений навколишньому середовищу внаслідок загибелі риби, зараз встановлюються. У червні минулого року на Житомирщині вже були випадки забруднення річок Хомора і Случ, однак ситуацію вдалося стабілізувати.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...