НП у Калуші: На хімічному заводі виникла масштабна пожежа (фото, відео)

За словами очевидців, на місці пожежі на заводі «Карпатнафтохім» лунають вибухи.

Ввечері у суботу, 12 січня, на завод «Карпатнафтохім», що в Калуші сталася пожежа. Про це повідомляють очевидці. За їхніми словами, на місці пожежі лунають вибухи, передають Патріоти України.


На місце пожежі виїхали пожежні бригади.

Як повідомляють в соцмережах, горить установка з виробництва олефінів, яку було уведена в експлуатацію у жовтні 2005 року. Розробник проекту – фірма «Linde» (Німеччина) за технологією “AXENS” (Франція). Об’єм інвестицій склав 15 мільйонів доларів.Як повідомили в обласному управлінні ДСНС,12 січня о 21:08 надійшло повідомлення про пожежу на Олефіновому заводі ТОВ «Карпатнафтохім». «Зараз відбувається факельне горіння пірогазу. Підрозділи УДСНС в області за допомогою лафетних стволів здійснють охолодження сусідніх будівель. Від Управління ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 осіб особового складу. Потерпілих немає», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що ТОВ «Карпатнафтохім» відновило роботу у червні 2017 року після п'ятирічного простою.

«Карпатнафтохім» виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і до сих пір не запущено (за винятком нетривалого відновлення роботи виробництва ПВХ).У лютому 2017 року НК «Лукойл» заявив про продаж контрольного пакету «Карпатнафтохіму». 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди), кінцевими бенефіціарами якого є який раніше очолював ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна» Ільхам Мамедов і гендиректор «Техінсервіс» Ігор Щуцький.

Кабінет міністрів постановою №299 від 26 квітня 2017 року встановив для «Карпатнафтохіму» щорічні квоти на безакцизне ввезення і закупівлю сировини для виробництва: зріджений газ - 1070 млн л, прямогонний бензин - 1170 млн, дизельне паливо - 985 млн літрів. Переробка кожного із зазначених обсягів може забезпечити випуск 250 тис. тонн етилену на рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...