НСТУ намагається продати права на трансляцію ЧС з футболу в Україні проросійському телеканалу

Глава Національної суспільної телерадіокомпанії оцінив у 70% шанси українців побачити чемпіонат світу з футболу у РФ завдяки іншому мовцю.

Зураб Аласанія

Національна суспільна телерадіокомпанія України все ще намагається продати пакет трансляцій на чемпіонат світу з футболу у РФ іншому мовцю. Про це глава НСТУ Зураб Аласанія повідомив в інтерв'ю Sport Arena, яке опублікували 4 травня, передають Патріоти України.

"Які шанси українських уболівальників побачити ЧС на іншому українському каналі? Я б сказав, десь 70%. Зараз ідеться про перспективи трансляцій на одному з українських національних каналів. Але зрозуміло, що це не буде "UA:Перший". Офіційного рішення про нашу відмову транслювати чемпіонат поки немає, але вся країна розуміє, що показати цей чемпіонат для суспільного ТБ – це смерть", – визнав він.

Аланія зазначив, що телеканал, із яким тривають переговори, "є комерсантом і розуміє, що час грає на його користь". "Разом з іншими чинниками це впливає і на ціноутворення. Звичайно, ми не намагаємося заробити на цьому. Але дуже хочемо вийти на нуль, адже держава витратила на це чималі гроші. Водночас ми ще самі залишаємося винні Європейській мовній спілці, а вона – ФІФА, і це все – дуже складна історія", – розповів телеменджер.

У лютому повідомлялось, що право транслювати ЧС у НСТУ придбає телеканал "Інтер" та запросить російських коментаторів. "Варіант із "Інтером" живий. Можу сказати лише, що ми зустрічалися кілька разів, коли процес вийшов уже на топ-рівень. Адже те, що під час переговорів погодили юристи, постійно заходило у своєрідні глухі кути. Але часу все менше, і я вже не раз зустрічався з генпродюсером каналу, головним редактором і головним юристом. І саме на нашому рівні – рівні керівництва – зараз тривають переговори", – заявив Аласанія.

ЧС із футболу пройде у РФ із 14 червня до 15 липня. Федерація футболу України відмовилася від національної квоти на придбання квитків на матчі ЧС і не буде проводити акредитації українських журналістів для висвітлення турніру. Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав українців не відвідувати мундіалю, а канали "Україна", "Футбол 1" і "Футбол 2" скасували трансляцію матчів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...