"Ну как вам не стыдно?": Портников звернувся до українців, які їздять на заробітки в РФ

Український журналіст жорстко пройшовся по громадянах України, які продовжують їздити в Росію, незважаючи на війну з нею​.

Віталій Портников

Свою промову з цього приводу журналіст виголосив на відео, яке виклав в своєму Facebook у п'ятницю ввечері, відповідаючи на запитання, чи слід українцям заборонити відвідувати РФ, передають Патріоти України.

"Заборонити українцям їздити заробляти в Росію ми не можемо. Тому що ми - демократична країна", - зазначив Портников. "Ми тільки можемо враховувати, скільки у нас людей, які впевнені, що їздити на Росію заробляти в той час, коли ця країна вбиває їх громадян, - це нормально", - додав він.

При цьому журналіст вважає, що такі ось поїздки - показник того, що Україна не відбулася як країна. "Поки українці будуть туди їздити, а Росія буде продовжувати війну, поки вони (українці - ред.) там працюватимуть, з туристичними поїздками їздитимуть, родичів провідуватимуть, до того моменту ми не зможемо з вами сказати, що ця країна (Україна - ред.) дійсно відбулася", - заявив Портников.

"І це не жарт. Тому що, перепрошую дуже, але я погано собі уявляю ізраїльтянина, ми ж так любимо порівнювати себе з Ізраїлем, який до підписання мирної угоди з Єгиптом, поїхав би відпочивати на Синайський півострів, або оглядати красу Каїра", - додав журналіст.

Він переконаний, що якщо країни воюють, то в країну-агресор ніхто не їде. "Укладемо мирну угоду, отримаємо репарацію, побачимо суд над військовими злочинцями, піднімемо прапори над Севастополем, Ялтою, Донецьком і Луганськом, і потім їдьте", - пояснив він.

"Ну як вам не соромно? Це ж треба не мати не тільки людської гідності, але ще і державу зневажати, громадянами якої є", - звернувся Портников до українців.

"Але все це розмови порожні, я знаю: їздитимуть, вважатимуть, що це не має ніякого значення, тому що "це політика, ми люди маленькі, ми хохли". Що тут зробиш. І це неможливо заборонити", - завершив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...