Ну хоч якось "погрітись у променях" чужої слави: Головний "радикал" запропонував назвати вулиці Києва іменами Філарета та Варфоломія

Така ініціатива Ляшка зумовлена останніми подіями, адже 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій офіційно вручив підписаний Томос для Православної церкви України митрополиту Епіфанію.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook запропонував перейменувати вулиці Києва на честь Варфоломія та Філарета, передають Патріоти України.

«День отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні вже увійшов до історії як день відновлення справедливості. Адже Русь хрестилася саме в Києві», – заявив Олег Ляшко.

У зв’язку з цією подією Ляшко запропонував увіковічнити імена тих, хто безпосередньо брав участь в об’єднанні української церкви. «Справедливо буде увіковічити в історії ще й тих людей, які наблизили цей святий день. Це безперечно Вселенський патріарх Варфоломій та святійший патріарх Філарет. Найкращим нагадуванням про велику справу, яку зробили ці люди, буде перейменування вулиць в Києві на їхню честь», – зазначив лідер РПЛ.

На завершення Олег Ляшко підсумував свої думки, закликавши місцеву владу до реальних кроків: «Закликаю Київраду розглянути це питання на найближчій сесії. Питання віри - для мене поза політикою. Це фундамент держави, який треба берегти та укріплювати».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...