"Ну не можна ж бути такими рабами!": Ніцой обурило вихваляння Росії в ліцеї під Києвом (фото)

Письменниця і відомий захисник української мови Лариса Ніцой обурилася, що в одній із школ під Києвом дітей вчать російської мови та ще й по підручникам з РФ.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Коцюбинський гуманітарний ліцей. Мова навчання - українська. Директор Нетяга Тамара Анатоліївна каже, що російська мова - це обов'язковий предмет у школі, ігнорує бажання батьків ділитися на групи і вивчати англійську", - повідомила Ніцой.

За її словами, в школі запровадили вилучений Міністерством освіти ще два роки тому скандальний підручник.

Письменниця коротка переказала, про що розповідають маленьким українцям в цьому підручнику.

Також вона навела фото сторінок з цього скандального дитячого підручника.

Лариса обурилася, що батьки терплять таке неподобство. "Ну не можна ж бути такими рабами. Школа - це не приватна територія - це ваша територія і ваших дітей, де директор на зарплаті забезпечує вам освітні послуги. Про дітей думайте, про їхнє майбутнє, що їм потрібніше для життя. Комусь математика, комусь мова, а комусь танці. Комусь потрібна англійська, щоб мандрувати світом, а комусь "мокшанська" і досі важлива. Чи ви думаєте, у світі всі розуміють "мокшанську"? Ну з огляду на ваш підручник, ви так і думаєте. Так от, це міф", - відзначила вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...