Ну ніяк без "хохлів": Російські зброярі знову засмутили Путіна новинами про його новітню "найпотужнішу в світі ракету"

Росія в черговий раз відклала випробування ракети "Сармат", призначеної для заміни найпотужнішою в світі ракети 15А18 комплексу Р-36М2 "Воєвода" (індекс НАТО SS-18 mod. 5/6 Satan).

РС-28 "Сармат"

Як пише "Коммерсант" з посиланням на власні джерела, перенесення термінів викликане необхідністю провести додаткові випробування нової ракети на стендах Красноярського машинобудівного заводу, передають Патріоти України.

Очікується, що розгортання нової ракети почнеться в 2019-2020 роках.

Випробування ракети "Сармат" повинні були початися ще в 2016 році, проте термін кілька разів переносився, спочатку на березень, потім на червень 2017 року.

Як зазначає видання, чергове перенесення викликане неполадками в ракеті.

До кінця року Красноярський машинобудівний завод повинен зібрати три зразка "Сармата" з габаритним макетом замість штатної головної частини. Випробування ракети, включаючи заліковий пуск, по вихідним планам, повинне бути завершене до 2020 року.

Балістична ракета "Сармат" розробляється в Росії з початку 2010-х років. Вона повинна замінити в складі РВСП комплекси "Воєвода", що будувалися заводом "Південмаш" в Дніпрі в кінці 1980-х - початку 1990-х років.

Нові ракети повинні бути розгорнуті в складі двох з'єднань РВСП: 13-ої ракетної Оренбурзької Червонопрапорної дивізії (Оренбурзька область, місто Ясний, селище Ясний) і 62-ої Ужурської Червонопрапорної дивізії імені 60-річчя СРСР (Красноярський край, селище Ужур-4).
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...