"Нужно строить свою церковь в Украине - для украинцев": Священик УПЦ МП, який перейшов в Київський патріархат, розлютив опонентів

Капелан 30-ї бригади, священик УПЦ КП отець Сергій Дмитрієв, який перейшов з Московського до Київського патріархату після поїздки в зону АТО, обурив користувачів мережі.

Сергій Дмитрієв

Отець Сергій Дмитрієв в інтерв'ю "Гордону" згадав, з чого почалися його думки про перехід в УПЦ КП, передають Патріоти України.

"Саме для мене було образливе, коли я їздив на фронт, - коли постало питання, а чи є там священики Московського патріархату. Я чув, що є ще хтось, якісь отці, яких я не зустрічав. І мені стали телефонувати журналісти, щоб я дав інтерв'ю як священик Московського патріархату. Я не хотів бути такою ширмою і білилом для своєї церкви ... я бачив в цьому брехню, нечесність", - заявив Дмитрієв.

Священик розповів, чому вирішив перейти до Київського патріархату. "Я заїхав в Лавру, ну все-таки це ж моя церква. І попросив, мені потрібно було на той момент 500 грн, поміняти чотири колеса. На цій гумі вже їхати було не можна. І мені сказали, що грошей немає, все складно і так далі. Я просто пишу пост в Facebook і дивлюся, хто мені висилає гроші - греко-католики, Київський патріархат ... і я такий думаю: "А що я роблю в цій церкві?" - розповів він.

Як наслідок, батько Сергій вирішив, що пора з будувати українську церкву для українців. "Я хреста не поклав, бо хрест купував за свої гроші. І ось я так сказав своїм прихожанам: "Ну скільки ми будемо перебувати в структурі, яка працює проти України, знищує українців? Ми не приносимо ніякої користі, ні для душі, ні для порятунку життів ... Може бути, потрібно будувати свою церкву в Україні для українців", - підсумував він.

Думки священнослужителя розлютили деяких користувачів мережі. Настоятель в Херсонській єпархії УПЦ МП Геннадій Шкіль звинуватив Дмитрієва у брехні.

Вчинок священика прокоментував і втікший з Києва в Москву конферансьє Партії регіонів, представник "русского мира" Юрій Кот.

"Продав, собака, своє первородство за сочевичну юшку від КПшніков і уніатів і не соромиться говорити про це вголос. Сумно", "Бреше по методичці. Значить і в УПЦ він прийшов заради вигоди свого часу", "Іуда", "Чотири колеса - ось ціна віри цього іуди", - пишуть користувачі мережі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...