"Никто не сделал больше для этого "раскола", чем российский лидер Владимир Путин и его сторонники": Казанський про те, як Москва підштовхнула Київ до створення ПЦУ

Створення в Україні автокефальної православної церкви могло б статися в дуже далекому майбутньому, якщо б президент Росії Володимир Путін і його прихильники не розв'язали війну на Донбасі і не анексували Крим.

Адже саме вони створили всі умови для того, щоб в Україні нарешті виникла не прокремлівська влада, яка і наблизила ухвалення історичного рішення. Про це заявив український журналіст Денис Казанський у своєму відеоблозі на Youtube, передають Патріоти України.

"В Украине Томос, конечно же, в первую очередь считают заслугой президента Петра Порошенко. И следует признать, что действительно, без усилий самого Порошенко и других украинских депутатов и политиков автокефалии УПЦ скорее всего сейчас не было бы. Возможно, она была бы когда-нибудь потом, позже, но не сейчас. Однако помимо украинских политиков есть еще один человек, которого можно поблагодарить за то, что Украина наконец-то получила свою поместную православную церковь. Этот человек — президент России Владимир Путин", зазначив він.

Казанський підкреслив, що незважаючи на те, що в Українї та в Росії церква формально відділена від держави і від політики, саме політика зіграла провідну роль в тому, що українська церква нарешті отримала автокефалію. Зокрема, цьому сприяли агресивні дії Путіна в Криму і на Донбасі, які переросли у вбивства тисяч українських воїнів. Крім того, президент РФ позбавив Україну найбільш проросійських регіонів, після чого країна обрала проукраїнський парламент і президента в один тур. Саме вони і дали старт створенню помісної Православної церкви в Україні.

"Официальные российские СМИ и близкие к Кремлю эксперты называют то, что происходит в УПЦ, "расколом". Но если мы просто посмотрим на факты, то убедимся, что никто не сделал больше для этого "раскола", чем российский лидер Владимир Путин и его сторонники", сказав Казанський.

Зокрема, він нагадав, як служителі РПЦ чи УПЦ МП приїжджають на Донбас і благословляють людей, які воюють проти України і вбивають українців. Така поведінка священиків, робить висновок журналіст, неприйнятна для більшості громадян України, а тому вони не можуть відвідувати церкви з такими духівниками.

"Поэтому спасибо, Владимир Владимирович, за то, что выполнили такую важную историческую миссию. Неизвестно, сколько еще УПЦ билась бы за автокефалию без вашего участия и вашего вмешательства... Владимир Путин хотел войти в историю как человек, который присоединил Крым. А вместо этого вошел в историю, как неудачник, при котором РПЦ потеряла Украину. И сам сделал все для того, чтобы эта потеря стала историческим фактом", підсумував Казанський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...