"Обережніше у висловлюваннях": Порошенко попросив польського прем'єра з більшою повагою ставитись до Хмельницького

Глава держави попросив не ставити під загрозу позитивні досягнення польсько-українських взаємин.

Президент Петро Порошенко 17 лютого зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. В рамках зустрічі обговорювалися також питання історичного контексту, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу українського президента.

Порошенко висловив стурбованість у зв'язку з прийнятими недавно польським парламентом змінами до закону про Інститут національної пам'яті. Український лідер закликав польське керівництво утриматися від кроків, які можуть поставити під загрозу позитивні зміни в двосторонньому діалозі з історичних питань.

Глава держави дав оцінку нещодавнім заявам Моравецького щодо ролі українського гетьмана Богдана Хмельницького в світовій історії. "Президент Петро Порошенко також звернув увагу на вкрай негативний для українсько-польських взаємин характер заяв і оцінок діяльності українського гетьмана Богдана Хмельницького", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 11 лютого під час зустрічі в публічній бібліотеці з жителями Хелма Моравецький, грунтуючись на словах єврейського рабина, порівняв українського гетьмана Богдана Хмельницького з лідерами нацистської Німеччини Адольфом Гітлером і Генріхом Гіммлером.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...