Обережно! Ботулізм: Названий ще один небезпечний продукт

Кілька нових випадків захворювання на ботулізм були зафіксовані в Україні, один з яких стався внаслідок вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook ведучий інфекціоніст України професор Ольга Голубовська, передають Патріоти України.

"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", - йдеться в повідомленні.

Голубовська зазначила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Раніше інфекціоністи радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих і грибних консервів.

Напомним, в этом году в Украине уже зарегистрировано 49 случаев заболевания ботулизмом, из которых 33 связаны с употреблением рыбной продукции. 5 пострадавших умерли.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...