Обережно! Ботулізм!: Викрито можливого винуватця десятків отруєнь (відео)

На Полтавщині СБУшники разом із поліцейськими викрили потужну мережу браконьєрських бригад, які виловлювали та переробляли рибу в промислових масштабах.

Кажуть, саме їхня продукція стала причиною багатьох отруєнь, зокрема – смертельного ботулізму. А прикривали злочинну схему – чиновники, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

Місто Градизьк на Полтавщині – якраз на роздоріжжі: між Дніпром, Кременчуком та Києвом. Воно здавна славиться своїм рибним базаром. Рибу тут продають просто десятками тон. На ринок її постачають переважно браконьєри. Продукцію переробляють у кустарних умовах: у будинках, сараях, гаражах, чи просто – на вулиці. Про санітарію навіть не йдеться. А для смаку та запаху – набір спеціальних хімічних та харчових добавок, шкідливих для організму. Таку сумнівну продукцію реалізовували роздрібним торгівцям, а ті вже продавали споживачам.

«Правоохоронцями вилучено близько 500 риболовецьких сіток, а також грошові кошти, здобуті злочинним шляхом в результаті вилову та реалізації риби в період нересту на суму 3 мільйони 285 тисяч гривень», - розповів помічник начальника УСБУ України в Полтавській області Олексій Скрильник.

Фахівці попереджують: вживання такої риби може закінчитися навіть смертю. Лише минулого тижня на Полтавщині від риби на ботулізм захворіли двоє людей. Щомісячний обіг такої продукції може сягати десятків мільйонів гривень. А так як рибу розсилають по всій Україні, то жертвою може стати будь-хто.

За словами Олексія Скрильника, відпрацьовуючи ланцюг постачання, оперативники припинили функціонування ряду підпільних рибних цехів в місті Градизьк в Полтавській області.

Лише під час цього рейду виявили близько десятка підпільних переробних цехів, вилучили понад півтисячі браконєрських сіток для вилову та понад 30 тон готової риби. Правоохоронці переконані: у злочинному бізнесі не обійшлося без сприяння чиновників: ті не могли не знати, що коїться просто під носом. Слідство триває.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...