Обережно, отрута!: Половина пестицидів у роздрібних мережах України - підробка

Ринок фальсифікованих засобів захисту рослин в Україні становить 20-30%, а в роздрібній торгівлі цей показник сягає 50%.

Про це розповів Віктор Стефківський, заступник начальника управління фітосанітарної безпеки – начальник відділу захисту рослин Держпродспоживслужби, передають Патріоти України.

За його словами, враховуючи, що потреба вітчизняних виробників в агрохімікатах становить близько 100 тис. тонн на рік (приблизно два мільярди доларів), цей сегмент став надзвичайно привабливим для підробок.

В Держпродспоживслужбі констатують, що обсяги недоброякісних та фальсифікованих пестицидів на ринку зростають. І вважають, що суттєву роль тут зіграв мораторій на перевірки суб’єктів господарювання.

“За час мораторію безліч недобросовісних “торговців” розпочали масове розповсюдження підробок через роздрібну мережу. А це позначається на репутації України, та й наносить непоправну шкоду екології”, – додає Андрій Челомбітко, директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю і сфері насінництва та розсадництва.

Службовці розраховують, що цьогоріч контроль обігу ЗЗР вдастся відновити і це якось покращить ситуацію. На руку зіграє і програма ООН, яка запускається в Україні для боротьби з фальсифікованими пестицидами.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...