Обережно, шахраї! - Банда телефонних аферистів видурила у жителів України понад 2 млн гривень

Група шахраїв, представляючись поліцейськими, дзвонили громадянам і казали, що їхні рідні скоїли правопорушення. ​Аферисти запевняли: щоб їх не посадили за ґрати, потрібно передати гроші.

Таким чином вдалося видурити 2,7 мільйони гривень, - передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Так, правоохоронці встановили 23 факти, під час яких шахраї видурили у потерпілих кілька мільонів гривень.

Цього року у вересні оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про те, що на території області під виглядом співробітників поліції діє група аферистів. З'ясувалося, що до протиправної діяльності причетні 43-річний житель Кіровоградської області, 24-річна мешканка Харкова. Їх дії координували поки що невстановлені особи з території "ЛНР".

Саме з місць позбавлення волі, розташованих у Луганську, надходили телефонні дзвінки до Вінницької, Волинської, Миколаївської, Хмельницької, Чернігівської та Черкаської областей. "Особи, які телефонували, представлялися співробітниками поліції і повідомляли, що родичі абонентів скоїли кримінальне правопорушення, в переважній більшості – ДТП, і тепер їм загрожує позбавлення волі. Але питання можна вирішити без потрапляння до в'язниці, для цього треба у встановленому місці передати кошти поліцейським, які приїдуть на зустріч. Таким чином шахраям вдавалося виманити у потерпілих від 10 тисяч гривень до 20 тисяч доларів США", – зазначили в департаменті.

У домовлене місце зловмисники приїжджали у цивільному одязі, у якості "слідчих поліції", забирали гроші та обіцяли, що проблему буде залагоджено позитивно.

Отримані шахрайським чином кошти харківчанка переводила на картки усіх учасників схеми. А потерпілі, замість того, щоб зв'язатися зі своїми родичами та перевірити інформацію, виконували вказівки шахраїв.

За підрахунками правоохоронців, таким чином банда видурила у своїх жертв на 2,7 мільйони гривень.

"У результаті спільних заходів оперативників внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП у Тернопільській, Миколаївській та Харківській областях було затримано двох учасників ОЗГ, які безпосередньо орудували на території України та одержували гроші від жертв афери. Судом їм вже обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень за кожного", – додали в поліції.

Нині тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організатора шахрайської схеми та інших причетних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...