"Обещали исправиться...": Єврокомісія врятувала "Газпром" від колосального штрафу

Рішення Єврокомісії позбавляє «Газпром» від його сплати і фактично економить концерну близько 10 відсотків обороту.
У четвер, 24 травня, Єврокомісія припинила антимонопольне розслідування відносно "Газпрому". Про це повідомила прес-служба Єврокомісії, передають Патріоти України.
Глава антимонопольного комітету Євросоюзу Маргрет Вестагер пояснила це рішення: «Газпром» надав гарантії, що буде поважати і дотримуватися європейських правил конкуренції. Прийняте рішення зобов'язує «Газпром» зробити позитивні кроки для подальшої інтеграції газових ринків в регіоні і для реалізації цього внутрішнього ринку для енергетики в Європі, що дає клієнтам «Газпрому» в Центральній та Східній Європі ефективний інструмент для забезпечення конкурентоспроможних цін".
Діяльність «Газпрому» перебувала в центрі уваги Єврокомісії з 2011 року. У Брюсселі звинувачували російський концерн в ухиленні від конкурсів і нав'язуванні завищених цін східноєвропейським країнам. Для того, щоб уникнути подальших підозр, в 2017 році «Газпром» запропонував поміняти свою цінову політику. Відтепер розцінки повинні орієнтуватися на довідкові ціни східноєвропейських газових хабів.
Російському монополісту погрожував величезний штраф. Рішення Єврокомісії позбавляє «Газпром» від його сплати і фактично економить концерну близько 10 відсотків обороту.
Маргрете Вестагер вважає: «Прийняте рішення усуває створювані "Газпромом" перешкоди, які стоять на шляху вільних потоків газу в Центральну і Східну Європу».
Концерн поставляє близько третини природного газу, який споживається в Європі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...