"Обіцяє росіянам золоті гори і продовжує брязкати зброєю": Справи Путіна погіршуються, тому він знову став царем-батюшкою, - німецька преса

Минулий рік виявився для російського президента невтішним. Довіра до нього сильно постраждала через пенсійну реформу, підвищення податків і цін...

"З точки зору внутрішньої політики, справи у Путіна просуваються не так добре, як раніше. Населення Росії все сильніше відчуває економічний і політичний тиск. Тому в своєму зверненні до нації Путін намагався розрядити атмосферу", – пише оглядач швейцарської газета Neue Zürcher Zeitung Маркус Акерет у статті "Путін дістає ріг достатку і доводить силу Росії", передають Патріоти України.

Минулий рік виявився для російського президента невтішним, – зазначає журналіст. – Довіра до нього сильно постраждала через пенсійну реформу, підвищення податків і цін. Це спричинило поразки Кремля на регіональних виборах, а також позначилося на загальних настроях громадян. Проти цього у Путіна, здається, не було дієвого рецепта.

При цьому ще рік тому – на початку свого нового президентського терміну – Путін підкреслював намір взятися за невідкладні проблеми країни. Але в указах президента "йшлося переважно про нереалістичні цілі, непевне фінансування і пенсійну реформу, сприйняту в результаті як несправедливу вимогу".

Володимир Путін обіцяє росіянам золоті гори

Відповідь Путіна на внутрішньополітичні потреби не справили враження, і він спробував компенсувати це у своєму зверненні до нації, – наголошує Акерет. – Він не тільки пішов назустріч настроям народу, якому після втрати доходів протягом кількох років і зростаючої бідності більше не подобалися зовнішньополітичні авантюри. Він взявся і за ріг достатку, презентувавши цілий пакет пільг для підтримки народжуваності та молодих сімей... Але те, що для цих цілей в бюджеті раптово мали з‘явитися мільярди рублів, напевне, здивувало багатьох.

У пропаганді своїх "національних проектів", Путін торкнувся злободенних для росіян питань, адже "у селах і містечках зникають лікарі, закриваються або перебувають в поганому стані лікарні та школи, черги на обстеження довгі, і той, хто може собі це дозволити, відмовляється від безкоштовного медичного забезпечення".

Путін у своєму виступі робив те, що він завжди робить у таких випадках: він увійшов у роль турботливого царя-батюшки, який знає як тривоги і потреби народу, так і нещадність та підступність чиновників. Проте з реаліями країни та очікуваннями, які населення покладає на державу, це, зазвичай, мало пов‘язано, – відзначає автор статті. – Приклад цьому – тиск апарату безпеки і юстиції на підприємництво. Доки Путін вкотре закликав не чіпати підприємців, в СІЗО безпідставно залишались дуже поважні інвестори – Майкл Калві та його колеги. До того ж зростає тиск і контроль над Інтернетом.

Акерет резюмує: "Путін змальовував картину країни, яка мало не в лічені дні почне підніматися на новий економічний і соціальний рівень. Але як би не сяяли Москва, Санкт-Петербург та окремі провінційні міста, це абсолютне перебільшення. Можливо, через це Путін не відмовився від того, аби вкотре підкреслити силу Росії, принаймні, у військовому аспекті".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...