Обличчя "русского мира": Як обстрілювали Краматорськ (фото, відео)

10 лютого 2015 року близько опівдня терористи обстріляли з реактивної системи "Смерч" аеродром у Краматорську на Донеччині.

Випустили 14 ракет. Ще 18 упали на східну околицю міста. Загинули 17, людей, з них 7 військових. Поранено 63 особи, зокрема шістьох дітей і 35 військових, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.Краматорськ обстріляли з околиць Горлівки, повідомили у штабі АТО. 18 снарядів впали не території міста і близько 14 - в районі штабу АТО. Терористи використовували касетні снаряди підвищеної дальності "Торнадо". Такі є на озброєнні російської армії."Обстрілів було три. Перший - по аеродрому, де дислокується штаб АТО. Другий - по житловим будинкам. А третій - самий підступний - знову по аеропорту. Коли все допомагали пораненим і витягали людей з-під завалів", - казав тоді офіцер із 72-ї механізованої бригади Сергій Місюра.В аеродрому Краматорська знаходиться тодішній штаб Антитерористичної операції. "Були такі вибухи, наче небо розривалося. Я краєм ока бачила, як від одної ракети відлітає ще кілька. Потім зрозуміла, що то касетний снаряд", - каже волонтер Світлана Фальченко. Під час обстрілу була в центрі допомоги переселенцям на вул. Соціалістичній."У будинках, які ближче до аеропорту, повилітали вікна. У будинок на вулиці Марата влучила ракета. Його прошило наскрізь. Уже після обстрілу ми дивилися, що всі ракети лягали метрів за 700 від будинків військових і міліціонерів. Швидше за все, цілилися по місцях компактного проживання військовослужбовців. 3-метрові ракети, які не розірвалися, були без зарядів. Може, пристрілювалися. Чи то була провокація. Паніка серед людей почалася години через 2 після обстрілу. На заправках стояли черги, на виїздах із міста — пробки".

Головна військова прокуратура кваліфікувала обстріл Краматорська як терористичний акт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...