Обличчя війни: Є така професія - Батьківщину захищати, - старший сержант Сурмай

Коли Віталій Сурмай відслужив строкову службу, уклав контракт в Яворові, в тогочасній 24-ї Залізної дивізії.

Був в Іраку. Звільнившись з армії, працював у багатьох європейських країнах, а, приїхавши провідати родину, отримав повістку і, не вагаючись, пішов до військкомату, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу штабу АТО.

Коли ж прийшов час демобілізації, знову підписав контракт. З тих пір він проходить службу на посаді головного сержанта взводу в одній з механізованих бригад. У районі проведення АТО відслужив дві повних ротації, під час недавньої командував однією з позицій на підступах до окупованого Докучаєвська. Там особисто знищив розрахунок ПТУР, а в складі підрозділу - ворожу БМП. Під час одного з обстрілів отримав бойову травму і залишився в строю. Сьогодні старший сержант Сурмай в складі батальйону знаходиться на одному з полігонів, де підрозділи проходять бойове злагодження перед черговою, для нього - третьої ротацією на Схід.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...