Облив бензином і підпалив: На Одещині чоловік жорстоко розправився над своєю дружиною

Одеситка Анна Баштова з цивільним чоловіком Владиславом Семенюком розійшлися невдовзі після народження сина Данила. Мали право спільної опіки над дитиною, за рішенням суду.

— Аню лишили жизни цинично и хладнокровно, продумав заранее все детали, — каже одесит 36-річний ­Сергій Сергієнко про подругу Анну Баштову, 33 роки, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Її знайшли мертвою у власній квартирі 6 грудня. У вбивстві підозрюють колишнього цивільного чоловіка 28-річного Влади­слава Семенюка та його матір Ірину, 48 років.

— Влад хотел получить полную опеку над сыном — 5-летним Даней. Вместе с матерью придумал, как это сделать, — розповідає подруга вбитої 31-річна Лілія Іванова. — Готувалися ретельно. Купили "Жигулі", старий одяг. Приїхали до неї о 2.30 ночі нібито, щоб поговорити. Щось укололи Ані, її вирубило. Посадили на диван, облили бензином і підпалили. Біля неї знайшли гумові рукавички та використану ампулу.

Щоб приховати сліди злочину, на кухні відкрили газ.

— Вийти з квартири не змогли — заклинило вхідні двері, — додає Лілія. — Аби врятуватися, Влад стрибнув із шостого поверху. Мамаші допоміг вийти сусід, який мешкає поверхом нижче. Почув запах диму та крики про допомогу. Одразу побігла до сина. Машиною повезла в лікарню. Медики викликали поліцію. Сказали, що травмований весь у кіптяві.

Анна Баштова була єдиною донькою 54-річної Наталії Володимирівни та Андрія Вікторовича, 58 років.

Мала юридичну освіту, за фахом не працювала. На життя заробляла послугами з манікюру. З Владиславом познайомилася 2012-го у соціальній мережі. Почали зустрічатися, згодом — жити разом. Мешкали у чотирикімнатній квартирі з батьками Анни. За рік народився син.

— Свекруха не визнавала невістку. Казала Владу: нащо тобі старша. Не стало краще й після народження Дані, — розповідає Лілія. — Влад із заможної родини. Жодного дня ніде не працював. Спершу з Анею жили добре. Потім розладилося — почав піднімати на неї руку, відрізав волосся. Батькові Ані ввірвався терпець. Виставив зятька за двері. Тоді підключилася Владова матір і почалася війна за дитину.

Аня на їхні погрози і наклепи намагалася не реагувати, — додає. — Дозволяла колишньому бачитися з сином. Під час однієї з прогулянок він украв малого. Не бачила сина шість місяців. Подала до суду, справа дійшла до Верховного. Призначили спільну опіку. Щотижня Даня жив чотири дні з мамою і три — з батьком. Але родину Влада це не влаштовувало.

Незадовго до вбивства Анна почала отримувати повідомлення з погрозами, зі слів подруги. До поліції не звернулася.

— Есемески приходили з інтернету. Відправник — невідомий, — каже Лілія Іванова. — Писали: "Покайся, мразь, інакше постраждають твої близькі", "Я починаю діяти".

Батьки Владислава Семенюка мають будинок в елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, автомобілі "Інфініті" та "Ніссан Кашкай". Мати — домогосподарка. Батько Олег Альбертович працює у нафтовій компанії в Північному морі.

— Аню вважали нерівнею сино­ві. Її батько — охоронець на авто­стоянці, мати — продавець, — каже Сергій Сергієнко. — Тієї ночі обоє працювали. Влад знав про це, заздалегідь випитав.

Ірину Семенюк взяли під варту без права на заставу. Свою провину заперечує. Владислав має забій внутрішніх органів, численні переломи. Залишається у лікарні під охороною. За скоєне їх можуть ув'язнити на 15 років.

— Батько Влада кричав у палаті, що всіх купить і витягне сина. В них справді багато грошей. Слідкуватимемо, аби справу не спустили на гальмах, — додає Сергій.

З тілом Анни Баштової працюють експерти. Її батьки готують документи для опіки над онуком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...