Обмовка по Фрейду чи некомпетентність? - Медведчук, сам того не розуміючи, потролив московських попів

Віктор Медведчук – юрист зі стажем. Але ніде не проскакувала інформація про те, що він отримав богословську освіту і є фахівцем з канонічного права. Але в інтерв’ю 112-му Медведчук намагався повчити православний світ канонів.

Проте навіть у двох абзацах допустив купу суперечностей, - пише експерт-релігієзнавець Ярослав Коцюба, передають Патріоти України.

Так, він каже: «Я считаю, что было ошибкой стратегической со стороны президента Украины и власти – имею в виду парламент – обращаться от светских органов государственного управления по вопросам церковного устройства, а тем более получения самостоятельности и автокефалии». Абсолютно протилежної думки дотримуються в Православній Церкві Христовій. Ще в 1919 році Константинопольський Патріархат так відповів урядовцям Симона Петлюри щодо умов отримання автокефалії УПЦ: «За такі [умови] уважається… прохання української влади та Церкви».

1970 року Вселенський патріарх Афінагор підтвердив цю вимогу: «Факторами, що визначаються як основні і необхідні для проголошення автокефалії, є насамперед: 1) ясно висловлена думка християнського народу, тобто клиру і мирян (читай – влади)…». До речі, та ж РПЦ ніколи б не отримала автокефалію без втручання влади.

Далі Віктор Володимирович сказав, що він є парафіянином УПЦ-МП-РПЦ. І потім традиційно для представників Московської Церкви поблажливо назвав Вселенського Патріарха «не главным, а первым, но среди равных». І тут сталася осічка: «…среди равных 14 православных церквей». Як хто знає, а хто й ні, в диптиху РПЦ нараховується 15 православних помісних церков, на відміну від диптиху Вселенської Церкви, яка не визнає проросійської «Православної Церкви в Америці». Мабуть у патріарха Кирила «воздрєма душа от унинія» після такого тонкого тролінгу, коли ось так просто віддають «Кемську волость».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...