"Очолю якийсь правоохоронний орган і посаджу його!" - нардеп жорстко розкритикував очільника НАБУ (відео)

Депутат Віталій Купрій має понад два десятки рішень судів, які змушують антикорупційні органи відкривати провадження проти топ-корупціонерів. Проте директор НАБУ дає вказівки не відкривати провадження.

Віталій Купрій

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат України (позафракційний) Віталій Купрій, передають Патріоти України.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що справи, які розслідували антикорупційні органи, «потихеньку гниють» у судах, а підозрювані з часом відновлюються на посадах і продовжують займатися тим, що й до арешту.

Віталій Купрій заявив, що йому «огидно чути ниття керівника одного із найбільш потужних органів, який мав би працювати». Політик вважає, що усе те, що Артем Ситник говорив про роботу судів – «повна брехня». «Вони кажуть, що Солом’янський суд у нас корумпований, судді не хочуть працювати. У мене є більше 20-ти рішень судів, які змушують цих антикорупціонерів відкривати провадження проти топ-корупціонерів – проти Порошенка, проти Насалика, міністра енергетики, по «Укроборонпрому», по Пашинському… Тобто, я пишу заяви, викриваю схеми, пишу Ситнику листи. Він надає вказівку не реєструвати провадження, не відкривати», – заявив Віталій Купрій.

Що ж до поновлення фігурантів розслідувань на посадах, нардеп запитує, що зробило НАБУ для того, щоб притягнути суддів, які виносять завідомо неправосудні рішення, до відповідальності. «Ви внесли до ЄРДР? Ви почали якесь розслідування щодо цього судді? Ні, вони цього не роблять. Це чистої води «договірняк», – заявив нардеп.

Політик наголосив, що у разі, якщо суддя тривалий час не призначає засідання, то слід говорити про службове недбальство та невиконання своїх обов’язків. Проте, з його слів, розслідувань щодо суддів за відповідною статтею немає.

Віталій Купрій нагадав про велику кількість вакансій у судах. На його думку, спочатку слід вирішити цю проблему, щоб суди не були перевантажені. Політик заявив, що влада блокує це питання для того, щоб завантажити судову систему та правоохоронні органи і мати змогу керувати в «ручному режимі». НАБУ Віталій Купрій вважає «співучасником злочину», який усе покриває.

«Я Ситника посаджу. Поміняється влада зараз, я очолю якийсь правоохоронний орган, я його посаджу за те, що він надав вказівку не відкривати по злочинах», – заявив гість програми та додав, що жодна корупційна схема не зупинена, а цей антикорупційний орган нічого не робить.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...