Одеса вражає! - Як у Південній Пальмірі наживаються на туристах і де відпочити дешевше (фото)

Літо добігає кінця, а ви ще не були у відпустці? Не засмучуйтеся – час є!

Попереду довгі вихідні, та й оксамитовий сезон ніхто не відміняв. Залишилося підрахувати накопичення і вибрати напрямок, передають Патріоти України.

Одеса вміє “веселити” … цінами

Вважаєте, що Туреччина, Єгипет, а тим паче Кіпр і Барселона вам не по кишені?

Якщо так, то ви вже питаєте Google про відпочинок в Одесі. Вам видає десятки варіантів з промовистими назвами “найнижчі ціни на житло в Одесі”, ви вірите, відкриваєте і бачите наступне:

Ціни стартують від 800 грн і сягають захмарних 17 тисяч за добу! При цьому за 800 гривень вам запропонують маленьку кімнатку далеко від моря, без ремонту і кондиціонеру. Щось на кшталт цього:

Можна, звичайно, знайти дешевше і навіть не хостел. Але за 500 гривень ви отримаєте номер-каюту без вікон і туалетом біля голови.

Чому так дорого?

Це питання задали виконавчому директору Української Асоціації туристичних агентств Павлу Григорашу: "Одеса зараз дуже популярна, у тому числі за рахунок перетягування туристів, які звикли відпочивати у Криму. Звідси і зростання цін. До того ж на вартість сильно впливає конкуренція, а в Одесі якісних об’єктів розміщення поки просто недостатньо."

Відпустка за кордоном – ціни

Ось і виходить, що відпочинок у Туреччині, Єгипті, Чорногорії куди більш вигідний, ніж в Одесі.

Для порівняння. В Одесі тиждень у п’ятизірковому готелі з комфортними умовами обійдеться родині з дитиною у 53 тисячі гривень! І це без харчування. У Туреччині на порядок дешевше. "Там на ці ж дати доступні варіанти 5* від 33 тис. гривень. І це з їх знаменитою системою “все включено”, перельотом, трансфером і страховкою. У Єгипті і того дешевше – від 31 тисяч", – розповідає експерт.

Та й “гарячі” тури ніхто не відміняв. З ними і у 20 тисяч гривень можна вписатися. І це за хороший варіант розміщення.

У Чорногорії теж дешевше. Вілла 3 зірки на сім’ю вийде близько тисячі євро за тиждень – 31 тисяча гривень, в Албанії 3* теж приблизно ті ж гроші. "Греція і Іспанія зараз істотно дорожче,оскільки серпень – пік сезону. Проте, можна “зловити” цікаві пропозиції, якщо не прив’язаний до чітких дат і готовий вилітати сьогодні-завтра", – зазначає Павло Григораш.

Апартаменти за 600 гривень!

І навіть на Кіпрі можна провести відпустку бюджетно. Журналістка примудрилася відпочити за 12 тисяч гривень. При цьому житло на 5 днів вийшло 3000 грн, а це всього лише 600 гривень на день.

І це не номер-каюта без вікон і з туалетом під носом, як в Одесі, а просторі апартаменти з усіма зручностями.

"Бронювала житло на сайті booking.com, чекала, поки буде найвигідніший варіант. Наприклад, мої друзі у ці ж дні жили у готелі 3 зірки. Вони за 7 днів заплатили 23 тисячі за одну людину. Правда, там був включені сніданок і вечеря, – розповідає дівчина.

Вона також радить займатися організацією відпочинку самостійно, а не через турагентство – так дешевше. Але будете готові витратити чимало часу і нервів – для новачків це справа не з легких.

"Що стосується їжі, то є відмінний додаток TripAdvisor: там я обрала розділ Кіпр-Їжа-Смачно недорого і знайшла відмінне місце, де поїла за 10 євро (300 грн). А наїдалася на цілий день, ще й порцію забрала з собою. А ось купувати продукти у магазині – дорого. Чек обходився у середньому у 800 грн, а з їжі тільки – хліб, молоко і ще пару продуктів", – радить журналістка.

Каучсерфінг

А іноді житло взагалі обходиться безкоштовно. І це не намет, як подумали деякі. Існує міжнародна система гостинності каучсерфінг. З її допомогою ви можете знайти безкоштовне житло практично у будь-якій країні. Потрібно лише зареєструватися на сайті Couchsurfing.

Вважаєте небезпечним? Цілком нормальне побоювання – чужа країна, незнайомі люди, та ще й безкоштовно. А як ми звикли чути, безкоштовний сир буває лише у мишоловці.

Але все не так страшно, якщо дотримуватися цих правил. По-перше, при пошуку хоста звертайте увагу на відгуки його гостей. Якщо є хоч пару відгуків і вони позитивні, то можете спокійно довіряти людині. Також прослідкуйте за активністю людини у Facebook та інших соціальних мережах.

По-друге, обов’язково подивіться фотографії житла хоста, щоб знати, який побут на вас чекає. Ретельно прочитайте всю інформацію про людину, у якої хочете зупинитися. Так ви дізнаєтеся про спільні інтереси, звички та вподобання. І не бійтеся!

"Нам хлопець залишив ключі від своєї другої квартири у невеликому містечку недалеко від Барселони. Там ми жили з подругою і були здивовані – на вулицях лише іспанці і ніяких туристів. Краса і спокій. Класна паралель з живою Барселоною", – ділиться своїми враженнями від каучсерфінгу Валерія.

У гарячій Барселоні вона пробула три дні і привезла звідти море вражень: "У Барселону потрібно їхати мінімум на 3 дні, щоб подивитися якомога більше, і то все не подивитеся. Кав’ярні, море, спека, вузькі вулички, високі будинки і неймовірна архітектура".

При цьому дівчина радить брати квитки заздалегідь і їхати не прямим рейсом – так дешевше. Спочатку 11 годин з Києва до Катовіце на автобусі. Квиток від 630 грн. Потім на лоукостері за €25. І ось за 2 години ви вже у Барселоні!

А звідти ви можете полетіти у Париж. Всього лише за годину ви дістанетесь до столиці романтики. Квиток 35 євро. Номер на двох у бюджетному хостелі за дві доби обійдеться у 40 євро – 1200 гривень.

"Звичайно, Париж – місто дороге, але вражень від краси вам точно вистачить на цілий рік", – каже Валерія.

Про ціни, альтернативи відпочинку ми поговорили і залишається зробити лише одне – висновок. А він один: якщо вам не вистачає грошей на Одесу, їдьте у Туреччину, Єгипет, Чорногорію або Албанію.

Будемо сподіватися, що наступного року Одеса зустріне туристів більш привітними цінами!

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...