"Одеські котики": Туристична мапа Південної Пальміри збагатиться новими родзинками (фото)

Більше десятка скульптур котів з'явиться в цьому році на вулицях Одеси. Арт-об'єкти увійдуть до спеціальної «котячої карти» для селфі-мандрівок туристів.

За словами автора проекту «Одеські котики» Тетяни Штикало, для створення скульптур автори підбирають матеріали, нецікаві для вандалів, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Поки встановлено три скульптурні композиції, присвячені котячому населенню міста. Так, напередодні григоріанського Різдва на одних зі сходів під Тещиним мостом з'явилися два кота-сфінкса. Ще одного одеського кота поставили на Ланжероні (автор - Клим Степанов). Третій - «Кіт з тюлечкою» - прикрасив двір Одеського муніципального музею особистих колекцій Блещунова на Польської (автор - Аркадій Маршак).

Автори проекту обіцяють найближчим часом встановити статую легендарної кішки Базарини, яка жила на одеському базарі і важила 15 кілограмів. Але найбільш відомим може стати кіт Жванецького Морріс. Цю скульптуру - «Кіт у портфелі» - планують встановити на підвіконні «Всесвітнього клубу одеситів».

За словами Тетяни Штикало, після того як встановлять всі заплановані скульптури, буде створена «котяча карта» Одеси, де позначать місця розміщення котиків.

Арт-об'єкти створюються відповідно до проекту «Місто скульптур», який отримав фінансування в рамках «Громадського бюджету».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...