"Одіссея капітана Віті": Стали відомі нові подробиці втечі Януковича

Колишній президент України Віктор Янукович під час своєї втечі в лютому 2014 року двічі перетинав кордон з Росією.

Фото: Донпресс

Про це розповів прокурор ГПУ у справі про причетність Януковича до розстрілів на Майдані Олексій Донський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За словами обвинувача, перший раз Янукович потрапив на територію РФ в ніч з 22 на 23 лютого 2014 року.

"З селища Урзуф Донецької області, що на узбережжі Азовського моря, його разом з Клюєвим, частиною особистої охорони і супроводжуючими особами (мова йде про співмешканку Януковича, Любов Полежай. - Ред.) двома вертольотами ВС Росії перекинули в Єйськ. Як ці вертольоти не виявили українські прикордонники - питання відкрите ", - розповів він.

За словами Донського, на території Російської Федерації Янукович перебував десять-дванадцять годин, здійснивши внутрішній переліт по країні, з Єйська в Анапу, вже на військово-транспортному літаку.

"Чи зустрічався з кимось із російської влади, на сьогодні не доведено", - додав прокурор.

Також, він стверджує, що екс-президент 23 лютого 2014 року біля 13:00 за Києвом вилетів з Анапи в Гвардійське - військовий аеродром під Сімферополем, який в той час орендував Чорноморський флот Росії.

"У Криму, на базі флоту, перебував до ночі з 23 на 24 лютого, і вже тоді військовим кораблем ЧФ відправився знову на територію Федерації. У нас є доказ щодо генерала російської армії, що керував операцією переміщення Януковича з Донецької області в Краснодарський край і звідти до Криму. Встановлено і особистість людини з охорони президента Росії. Ці двоє курирували групу виконавців, одночасно координуючи їх дії з начальником охорони Януковича Кобзарем і співробітником охорони Бернацьким ", - розповів Донський.

За його словами, слідство має певну інформацію, розкривати деталі якої він не має права.

"Все, що можу сказати: рішення Янукович приймав не за власною ініціативою. Якби він збирався просто втекти від міфічної загрози, то зробив би це ще з Харкова ... Говорячи про втручання Росії в події в Україні, потрібно виділити важливу обставину: Янукович не залишився в Донецьку, своїй вотчині, а полетів до Криму. Тому що з 18 лютого, з першої крові на Майдані, вже слідував вказівкам за сценарієм, який йому нав'язувався ", - підкреслив прокурор.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...