"Одна за одною дошки ламалися навпіл": Каратист із Закарпаття внесений до Книги рекордів України

Потрапити до Книги рекордів України тренер-каратист з Мукачева на Закарпатті мріяв уже років десять.

Ігор Капура

Спочатку Ігор Капура планував здивувати українців, віджавшись від підлоги на кулаках тисячу разів. А потім передумав - і вирішив ламати дошки: так більш видовищно, передають Патріоти України.
Тренувався років п'ять - за цей час кулак зустрічав дошку, як рідну. Рука, звикнувши до таких вправ, перестала боліти. Кожен день Ігор наносив 200-300 ударів по дереву.
"Запитав представників Книги рекордів про подібні досягнення - таких в Україні не реєстрували. Був подібний рекорд в Японії. Зупинилися на тому, що я повинен за встановлений час - п'ять хвилин - зламати мінімум 100 дощок, - розповідає Ігор Капура. - Але з огляду на те, що я наношу за цей час 311 ударів, прикинув: зможу більше."
Ігор замовив дошки і продовжив тренувати дітей. А коли за тиждень до фіксації рекорду приїхав забирати дошки, обімлів: всі вони були мокрими і з сучками. "У центрі кожної дошки - по два-три сучка, які не дозволяють їм ламатися. А мокре дерево - як моноліт, розбити його майже нереально", - журився спортсмен.
Але діватися нікуди. За тиждень дошки не підсохнули, тому тренер змирився: "Роби, що повинен, і будь, що буде".
У запланований час учні Ігоря Капури встали в коло, кожен взяв в руки по дошці. І дерево почало здаватися під ударами каратиста - одна за одною дошки ламалися навпіл. Загальний рахунок у кінці п'ятихвилинки склав 163 дерев'яні "жертви" кулака закарпатського каратиста. Сам кулак майже не постраждав - трохи крові через здерту шкіру та гематома.
"Якщо б не тренувався, кісточки могли б "піти" всередину", - пояснює каратист.

До речі, Ігор може розбити дошку не тільки кулаком, але і п'ятою, ліктем, ребром долоні. Тому ж вчить дітей в своєму гуртку - на "багаторазових" складних дошках, які ламаються після удару, але потім їх можна скласти.

Джерело: КП в Україні
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...