"Одне бажання - послати нах*й", - Кенігштейн про нескінченні урядові обговорення реформ

Матрицю корупції і кумівства можна вбити тільки через жорсткі, навіть шокуючі дії. Серед них - посадки корупціонерів. Чіткі правила для чиновників. Прозорість прийняття рішень. Невідворотність покарання.

Ілля Кенігштейн

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керуючий партнер Creative Quarter, засновник ініціативи PayPal for Ukraine Ілля Кенігштейн, передають Патріоти України.

"Отримав з одного відомства чергове запрошення на черговий урядовий круглий стіл з обговорення чергових реформ. І ось що з цього приводу я хочу повідомити. 5 років я чую навколо заклики волонтерів жертвувати, скидатися, приєднуватися, брати участь тощо. 5 років без пари місяців. І бачу, як на тлі численних закликів про допомогу і підтримку, навколо розвелося дуже багато різного роду урядових популістів, які паразитують на одній і тій же людській гідністі - милосерді", - розповів він.

"Я понад два роки, з весни 2014 року, беззавітно допомагав реформувати державу і її економіку - поки не побачив, що моєю допомогою торгують в різного роду міністерствах і муніципалітетах, видаючи її за свої досягнення і вибиваючи собі чергові преференції. Тому я, як і інші, з 2016 року більше цим шарлатанам не вірю. І щиро співчуваю тим, хто продовжує це робити. Тоді, навесні 2014 року, таких як я, було чимало. Десятки, якщо не сотні. Представники бізнесу, інвестори, технологічні підприємці, просто розумні і небайдужі люди, які бачили світ. Не робити що-небудь для країни вважалося неправильним. Але в 2016 році велика частина з нас розчарувалася і пішла. Мало хто протримався довше", - додав Кенігштейн.

"Матрицю корупції і кумівства можна вбити тільки через жорсткі, навіть шокуючі дії. Серед них - посадки корупціонерів. Чіткі правила для чиновників. Прозорість прийняття рішень. Невідворотність покарання. Існувати далі держава зможе тільки після реалізації цих базових речей. Але для того, щоб отримати хоч якісь позитивні результати, потрібні громадські стандарти і цінності. У нас повинні стати аморальними такі поняття як злодійство, корупція, обман, вимагання, рейдерство. Відповідно суспільство треба всього цього вчити з нуля. Вчити законам, нормам. Правил комунікації, стандартам у соціумі. Як працювати. Як виховувати дітей. Як ставитися до ближніх. Як до чужих. Учити тому, що заздрість це погано. Що хамство це не норма. Що бухати шкідливо. Що срать в під'їзді не можна. І ще багато чому. Вчити як дітей. Тому що зараз, по суті, маємо величезну країну, в якій живе вкрай мало дорослих людей", - зазначив він.

"Одна розумна людина сказала мені: "Ілля, я більше не вірю. Україна - вкрай небезпечна країна для реформ і чесного ведення бізнесу. Відкати тут норма. Рейдерство на кожному кроці. Поки не піде в небуття ціле покоління, поки не виростуть діти, народжені поза совком, - нічого не зміниться. Ми будемо ще довго повзти дорогою, глухі і сліпі, не розуміючи куди, навіщо і не бачачи кінцевої мети". Але я поки вірю. Хоч і віра моя вже мікроскопічно мала. Адже я трохи розбираюся і бачу, як щось змінюється. Повільно, зі скрипом, але змінюється. Але коли я, як і ті, хто волонтерів зі мною в 2014-2016, після сотень зустрічей, обговорень, презентацій, драфтів законопроектів та іншого, отримую від будь-якого представника держави запрошення на черговий круглий стіл по порожньому обговоренню чергових реформ - тоді, коли все це вже сказано і написано, єдине, що потрібно - це нарешті почати робити, у мене виникає тільки одне бажання: послати на ## й", - резюмував Кенігштейн.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...