Одним словом, не московське "Лефортово": Савченки скаржаться на жахливі умови утримання нардепки у Лук'янівському СІЗО

Глевкий хліб, розірвана ковбаса і душ раз на тиждень...

Нардепа Надію Савченко перевели у Лук'янівський СІЗО. Там їй дають глевкий хліб і вручну перевіряють продукти. Про це розказала її сестра Віра Савченко, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Надію перевели у Лук'янівський слідчий ізолятор минулого тижня. Там дають жахливу їжу. Недопечений, глевкий хліб. Вона в жіночому корпусі, пускають в душ раз на тиждень. Гірше, ніж в СІЗО Служби безпеки. Лук'янівка нагадує глибинки Росії. Там немає конвеєрної стрічки, щоб подивитись, чи в продуктах немає записок, сторонніх предметів. Працівникам доводиться руками розрізати ковбасу, розривати передачі".

До Савченко не пускають відвідувачів. "Відвідувачів не пускають. Надія - це чинний народний депутат, до неї хочуть прийти люди, справи стоять. Сестра готова до судів, нормально відреагувала на те, що її переведуть до міста Слов'янськ Луганської області. Але поки не відомо, коли її туди перевезуть. 11 лютого Верховний суд буде визначати, в якому місті розглядатимуть справу. Ми підкреслюємо, що це мають робити в Києві, бо Надія нібито там планувала підірвати Верховну Раду. А прокурори вже захотіли, щоб справу розглядали у Чернігові. Кажуть, що там живе більшість свідків".

Савченко планувала брати участь у президентських виборах, але її не зареєстрували. "Не встигли вчасно зібрати 2,5 млн грн для застави. Банк відкрив рахунок у п'ятницю о 19.22. У суботу великі операції у банку не проводять, у неділю - тим паче. А в неділю був крайній термін подачі документів. Бізнес, який хотів допомогти Надії, не зміг оперативно передати гроші. А тих, щоб зібрали - не вистачило".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...