"Офіцер у Києві безпричинно вбив цивільну людину": Матіос звинуватив владу в ігноруванні проблеми посттравматичного синдрому у АТОвців

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що міністр охорони здоров'я і нардепи не хочуть помічати, що українські військові страждають від посттравматичного синдрому.
Анатолій Матіос

В Україні за майже чотири роки війни влада не знайшла коштів на розроблення програми з реабілітації тих, хто повернувся із зони АТО. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Офіцер у Києві безпричинно вбив цивільну людину. Невже наш вічно тимчасовий міністр охорони здоров'я і народні обранці сліпі того, що військові страждають посттравматичним синдромом унаслідок бойових дій?" – зазначив він.

Військовий прокурор додав, що раніше військова прокуратура могла змусити чиновників щось робити для соціального та медичного захисту військових, однак тепер не має на це права за законом.

"Учора у столиці близько 13.00 поблизу станції метро "Чернігівська" на автобусній зупинці молодший лейтенант Б. (1990 року народження, контрактник, військова частина з місцем постійної дислокації – Біла Церква) ударом ножем у область серця вбив громадянина Ю. (1983 року народження)", – написав Матіос.

Він розповів, що офіцера затримано, йому оголошено про підозру у навмисному вбивстві. "Зовсім недавно офіцер із частиною повернувся з АТО. Конфлікт виник під час очікування в черзі на маршрутний автобус. Офіцер пішов у найближчий магазин, купив ножа, повернувся і вбив людину, яка зробила йому зауваження. Це наслідки війни, до яких сліпа держава", – наголосив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...