Октоберфест: Програма та історія найвідомішого фестивалю пива

Найбільший фестиваль пива Октоберфест (Oktoberfest) сьогодні, 22 вересня, розпочався у Мюнхені, Німеччина. Грандіозна подія, яка збирає мільйони туристів з усього світу, триватиме аж до 7 жовтня.

Баварські костюми, гучні святкування та необмежена кількість пива – все це чекає відвідувачів німецького фестивалю, передають Патріоти України.

Історія двотижневого святкування в центрі одного з найбільших міст Німеччини веде свій відлік ще з 1810 року, але тоді фестиваль офіційно розпочинали не у вересні, а в жовтні. Саме звідси і пішла оригінальна назва фестивалю, – "октобер" з німецької мови перекладається як жовтень. Причина перенесення дати фестивалю з жовтня на вересень – складні погодні умови, які можуть розпочатись у Німеччині вже у другому місяці осені. Вже у 1874 році цей фестиваль почали відзначати місяцем раніше, а з 1904 року його святкують 16 днів.

Щороку Октоберфест розпочинається із вітального слова мера Мюнхена та випитого ним кухля пива. Хоч фестиваль щодня починатиме свою роботу з 10 ранку, але відвідувачі часто приходять ще в 7 ранку чи навіть резервують столики за кілька місяців до фестивалю. А все тому, що Луг Терези (спеціальна територія Мюнхена для проведення фестивалю) не може прийняти величезний потік туристів.

На цій площі розміщено 14 величезних пивних наметів, місткістю по кілька тисяч осіб, один найбільший намет Октоберфесту Hofbräu-Festzelt, у якому вміщається понад одинадцять тисяч посадочних місць, та двадцять один намет місткістю до 1000 посадочних місць. За спостереженнями туристів, які вже побували на Октоберфесті, щоб потрапити в один з наметів фестивалю, потрібно очікувати у черзі не менше, ніж півгодини. На швидкість просування черги можуть залежати погодні умови, перевірка поліцейських на вході та день фестивалю, – особливо це стосується вихідних.

З особливих цікавинок Октоберфесту, то варто пам’ятати, що на "пивній" події немає відведених місць для куріння, адже з 2008 року куріння на території фестивалю заборонили з міркувань безпеки. Також варто пам’ятати, що на фестивалі пиво подається тільки тим, хто сидить за столом і виключно кваліфікованим персоналом, допущеним до цього. Не скупіться на чайові, адже так офіціант допоможе зберегти вам столик за собою. Якщо ви прийшли на фестиваль у надто пізню пору, то знайте, що ніхто вам не дозволить сидіти за столиком пізніше 22 години в будні і 22.30 по вихідним.

Пропонуємо дізнатись детальніше про програму фестивалю, щоб не загубитись в потоці туристів та встигнути скуштувати найкращого пива Німеччини!

Програма фестивалю Октоберфест

Години роботи фестивалю:

будні дні: 10:00 – 22:30 год;

субота, неділя та інші вихідні: 9:00 – 22:30 год.

Години роботи тентів фестивалю:

звичайні тенти: 9:00/10:00 – 23:30 год;

тенти "KäferWiesn-Schänke" і "Weinzelt": 9:00/10:00 – 1:00;

замовлення можна зробити до: 00.15 год.

Години роботи сувенірних лавок фестивалю:

з понеділка по четвер: 10:00 – 23:30;

п'ятниця: 10:00 – 00:00 год;

субота: 9:00 – 00:00;

неділя та інші вихідні дні: 9:00 – 23:30 год.

Години роботи парку атракціонів:

з понеділка по четвер: 10:00 – 23:30 год;

п'ятниця-субота: 10:00 – 00:00 год;

неділя та інші вихідні дні: 10:00 – 23:30 год.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...