Окупанти планують піддати Крим новій небезпеці

Російська окупаційна влада Криму вирішила використовувати для зрошення і питних потреб очищені каналізаційні стоки і опріснену морську воду, що загрожує півострову екологічною катастрофою.

Про це заявив кандидат біологічних наук Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України Олег Китаєв у коментарі Крим.Реалії, передають Патріоти України.

"Навіть найглибше очищення каналізаційних вод для зрошення загрожує екологічною катастрофою. Деякі небезпечні бактерії і побутові відходи на кшталт фосфатів з миючих засобів дуже важко вловити фільтрами. Добрива в цьому сенсі безпечні, оскільки їх спеціально витримують і обробляють, а фекалії з каналізації знезаразити складніше. Цього, в принципі, можна домогтися, але в підсумку зрошення буде все одно дуже ризикованим", - зазначив учений.

При цьому в НАН України заявляють, що опріснена вода не підійде для питних потреб кримчан.

"Перспектива використовувати опріснену морську воду в Криму цілком реальна, однак вона підійде тільки для технічних потреб. Ця вода не жива і вимагає кондиціонування шляхом прокачування через поверхневий грунт, якщо є намір використовувати її як питну", - заявив гідрогеолог, головний науковий співробітник Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України Євген Яковлєв.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...