Окупанти в Криму вчать старшокласників, що кримські татари служили німцям у роки Другої світової

З початку незаконної анексії Криму Москва проводить зачистку території, створюючи власні міфи про півострів і переписуючи історію.

Так в школи Криму надійшли підручники історії, в яких факти переписані російськими пропагандистами. Про це в Facebook повідомляє мешканка Сімферополя з ніком Elmaz Qırımlı, передають Патріоти України.
Вона пише, що в школах після анексії півострова запроваджено предмет «Історія Криму». У підручнику для 10 класу описано, як кримські татари нібито дружелюбно зустрічали фашистських окупантів. «В Крыму в силу специфики национального состава населения германское командование оперативно приняло меры для того, чтобы расположить к сотрудничеству крымских татар, часть которых встречала оккупантов в некоторых городах и деревнях букетами, угощали фруктами и вином, видя в них «освободителей», - сказано в тексті.
Elmaz Qırımlı зазначає, що автори всіх цих «підручників» з історії Криму - це все ті ж пропагандисти, що розпалюють міжетнічну ворожнечу між кримчанами. «Разжигание межнациональной розни, клевета. Это госзаказ?! Да с этим всем необходимо обратиться в суд! А не позволять им сеять подобную чушь в мысли наших детей», - обурюється вона.

Жителі півострова прийшли в лють від такого переписування історії. У коментарях вони не приховують свій гнів:

«Про отряды партизан, состоящих из крымских татар и боровшихся с фашистами, явно забыли».

«Пусть про армию Власова напишут».

«Все, как всегда- ложь, хамство, наглость. Так поступало НКВД тогда, так поступают РФ власти и сейчас».

«Так создаются их скрепы в нашем Крыму. Путем обезличивания истории коренного народа и создания собственных мифов».

«Необходимо одновременно писать жалобы во все инстанции и подавать тысячи исковых заявлений! В результате, во-первых, мы покажем свою реальную позицию, а не только бесполезные эмоции в социальных сетях. Во-вторых, как минимум одна «лавочка… «на время прикроется, до следующего раза. И так каждый раз, не уставая… Они же не устают!»

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...