"Окупаційна армія не витримає втрат на рівні 200-300 найманців у місяць. Зникне бажання заробити легкі гроші, стане неможливим вербування поповнення", - Бутусов про стратегію перемоги на Донбасі

Збройні сили України отримають перемогу на російсько-терористичними військами в зоні збройного конфлікту на Донбасі, якщо зможуть радикально послабити боєздатність і скоротити чисельність окупаційних військ.

Юрій Бутусов

Таку думку в статті для ZN.UA висловив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Він зазначає, що військове вирішення проблеми за прикладом операції "Буря" в Хорватії в 1995 році було б єдиним швидким варіантом вирішення.

"Однак організаційно України до швидкої і рішучої операції, що мінімізує кількість жертв, поки не готова. Водночас очевидно, що якщо тиск на дипломатичному фронті не буде пов'язаний з посиленням тиску на фронті війни, Москва зможе продовжувати локальні бойові дії тривалий час, на багато роки", - упевнений журналіст.

"Є єдина очевидна проблема Путіна - гостра нестача особового складу для окупаційних військ внаслідок різкого падіння популярності війни проти України в російському суспільстві", - наголосив він.

На думку Бутусова, перемога у війні для України може полягати не в глибокій наступальній операції, а в радикальному ослабленні боєздатності і скорочення бойової чисельності ворожих військ.

"Окупаційна армія не витримає втрат на рівні 200-300 найманців у місяць. Зникне бажання заробити легкі гроші, стане неможливим вербування нового поповнення. Як тільки Кремль зрозуміє, що його військові інструменти в нинішніх умовах не працюють, Росія буде змушена стати більш поступливою на переговорах", - підсумовує журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...