"Окупаційна влада вичерпала весь ресурс. До кінця року Крим перетвориться на пустелю", - замміністра у справах окупованих територій

Перший заступник міністра у справах окупованих територій України Юсуф Куркчі заявив, що ситуація з водою на території анексованого Криму «погіршується з кожним днем».

Куркчі розповів про запиті на адресу Херсонської ОДА з проханням надати інформацію та матеріали про припинення водопостачання через Північно-Кримський канал на територію тимчасово окупованого РФ Криму, передають Патріоти України.

«Ситуація з водою на території окупованого Криму погіршується з кожним днем. Окупаційна влада, за великим рахунком, вичерпали вже весь ресурс своєї креативності для того, щоб вирішити цю проблему. Сьогодні процес деградації грунтів північного Криму йде такими темпами, що це буде ще одним завданням, яке треба буде вирішувати після деокупації Криму. Це відновлення меліоративних земель і тієї інфраструктури, яка сьогодні в зв'язку з окупацією практично руйнується. Це не тільки Північно-Кримський канал, але і та інфраструктура, яка давала можливість мати тисячі і тисячі гектарів зрошуваних земель завдяки цій воді», - зазначив Куркчі.

За його словами, той процес, який починає російська влада Криму, потрібен більше для внутрішнього споживача - кримського. «Щоб так звані керівники окупаційного режиму в Криму мали можливість [говорити], що вони починають боротьбу з українською владою за справедливість, за якісь додаткові послуги по цій воді. Це ще один акт всього того фарсу, який відбувається в Криму», - прокоментував ситуацію перший заступник міністра.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...