"Окуповані території навічно перейдуть під контроль РФ": Політолог вказав на головний промах України та ЄС

Якщо порівнювати політичну ситуацію з програвачем, то на платівці "Росія-Україна й світ" голка вскочила в канавку й грає на місці. Тому "політична експертиза" стає не такою живою, все повторюється й стає нецікавим для обговорення.
Василь Лаптійчук

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Василь Лаптійчук, передають Патріоти України.

"А щодо відомої проблеми, то:

- РФ сама не "розвалиться". Тим більше, цього не дадуть зробити ЄС і НАТО, бо не хочуть ані ризику поставок енергоносіїв, ані збільшення КНР, ані виходу ядерної зброї з-під контролю Москви. Внутрішніх природних ресурсів росіянам, навіть за умов ізоляції, вистачить на віки. Просто, будуть бідніші й зліші (на Україну).

- ЄС і США намагатимуться не допустити збройного опору України агресорові (власне, війни), бо це може призвести до проблем, уже перерахованих, плюс українські АЕС, газогони в ЄС і очікувані мільйони біженців. Тому навіть "Джавеліни" США наказали тримати десь під Карпатами.

- США і ЄС, звичайно, хочуть покарати Росію, але в спосіб, який не загрожує її існуванню, тож головний тиск буде спрямовано на Київ, аби змусити українців (після Криму) визнати капітуляцію і на Донбасі ("Мінські домовленості" мали б бути імплементовані в нац. законодавство й виконані).

- За збереження існуючої ситуації, окуповані території упевнено й, можливо, навічно перейдуть під контроль РФ. У тому чи іншому вигляді. І це, вірогідно, для України, де "незмінно мудрий" незмінно висуває в лідери ненажерливе лайно, було б не найгіршим сценарієм."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...